25.000 zonnepanelen op IPKW

28-03-2020

Zonel Energy Systems is gestart met het plaatsen van 25.000 zonnepanelen op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. De zonnepanelen worden op alle beschikbare daken op het terrein geplaatst en gefinancierd met een lening van Triodos Groenfonds. Met de installatie van de zonnepanelen zet IPKW een grote stap om binnen twee jaar een groot deel van het energieverbruik duurzaam op te wekken.

Op IPKW wordt – met meerdere energie-intensieve productiebedrijven en zware industrie – veel energie verbruikt. Met de komst van de zonnepanelen kan er op duurzame wijze circa 6.000.000 kWh energie per jaar opgewekt worden, wat gelijk staat aan het gebruik van circa 2.000 huishoudens.

Circulaire oplossingen voor energie
Naast energieopwekking met zonnepanelen wordt er op dit moment op IPKW ook gewerkt aan terugwinning van warmte uit koelingsinstallaties, een aantakking realiseren op het warmtenet en vier windturbines toevoegen op het terrein.

Deze projecten zijn onderdeel van de ambitie om in 2025 het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland te zijn. Zo werkt IPKW aan innovaties op het gebied van energie, afval, mobiliteit, gebouwen en mensen.

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen