Amsterdam Drops genomineerd

25-02-2019

Het project Amsterdam Drops van Floris Schoonderbeek en Sinds 1416 is een van de 57 genomineerden van de 452 inzendingen voor de What Design Can Do: Clean Energy Challenge, waarin oplossingen worden gezocht om de historische hoofdstad duurzaam te maken.

Het idee is in essentie een low-tech batterij: het overschot van wind- en zonne-energie wordt opgeslagen door de Drops – van 500 kg gerecycled beton – met een kleine elektromotor op te hijsen. Wanneer er behoefte is aan energie laat het systeem de Drops zakken en wordt de zwaartekracht omgezet in bruikbare energie. Genoeg om een huishouden een avond lang van licht te voorzien of de lantaarnpalen in de straat te laten branden.


Amsterdam Drops maakt creatief gebruik van een bestaand en traditioneel architectonisch element: de iconische hijsbalken, oorspronkelijk gebruikt door kooplieden om goederen naar  de zolders van de grachtenpanden te tillen. Het concept sluit aan bij de dringende behoefte aan oplossingen voor elektriciteitsopslag, die een meer gebalanceerde energievoorziening kunnen garanderen, door de overschotten op te slaan voor later gebruik.

Lees meer over Amsterdam Drops op brigt.nl of rtlnieuws.nl.

 

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen