Bosgebouw genomineerd voor Heuvelink Architectuurprijs 2022

21-09-2022

CASA organiseert dit jaar traditiegetrouw de Heuvelinkprijs, de Arnhemse architectuurprijs voor de beste nieuwbouw. De finalisten dingen mee naar de vakjury- en de publieksprijs. Eén van de genomineerden is het Bosgebouw op Landgoed Klingelbeek in Arnhem. 

Bosgebouw
In de beboste, hoogstgelegen hoek van Landgoed Klingelbeek in Arnhem staat het naar buiten gerichte Bosgebouw. Het Bosgebouw is ontworpen door Dyvik Kahlen Architects uit Londen in opdracht van Schipper Bosch. Het gebouw voegt zich naar het bos en ligt aan de vallei waarin de vijver zich bevindt. Het Bosgebouw heeft een natuurlijke uitstraling: een combinatie van beton en duurzame houten kozijnen van Platowood. Door de grote raampartijen wordt het omliggende bos buiten onderdeel van binnen.

Het Bosgebouw telt vier lagen en in totaal 8 appartementen. In de kelder kan worden geparkeerd.

Arnhemse architectuurprijs 
De Heuvelinkprijs, de tweejaarlijkse Arnhemse architectuurprijs voor de beste nieuwbouw, is in de jaren negentig door de gemeente Arnhem en dagblad De Gelderlander in het leven geroepen om lokale architectuur alsook de interesse daarvoor te stimuleren. Vandaar dat de Heuvelinkprijs, die sinds 2008 wordt georganiseerd door architectuurcentrum CASA, bestaat uit een vakjury- en een publieksprijs.

Voor deze twaalfde editie konden projecten worden voorgedragen die zijn opgeleverd in 2020 en 2021. De vakjury, bestaande uit architect en BNA-voorzitter Jolijn Valk (Urban Echoes), journalist Mark Hendriks, hoofdredacteur van Blauwe Kamer, tijdschrift voor stedenbouw en landschapsarchitectuur, en architect en meervoudig winnaar van de Heuvelinkprijs Wilbert de Haan (NEXIT Architecten), heeft uit de nominaties een shortlist geselecteerd. 

De finalisten voor de Heuvelinkprijs 2022 zijn (in alfabetische volgorde): 

  • Bosgebouw ontworpen door Dyvik Kahlen Architects in opdracht van Schipper Bosch
  • Elderburen ontworpen door oostwest in samenwerking met Van Wijnen Projectontwikkeling en Portaal in opdracht van Portaal
  • Hoogwegt ontworpen door diederendirrix in opdracht van Hoogwegt Bracamonte
  • Techplaza ontworpen door Ector Hoogstad i.s.m. oostwest en DP6 in opdracht van Stichting ROC RijnIJssel
  • Transzoom ontworpen door opZoom architecten in opdracht van Reinbouw BV
  • Turfstraat ontworpen door LEVS Architecten in opdracht van Stadswaarde 
  • Turfstraat 27 ontworpen door JCRARCHITECTEN in particuliere opdracht

Stemmen kan vanaf woensdag 21 september tot donderdag 6 oktober. Die avond worden de winnaars van zowel vakjury- als  publieksprijs bekend gemaakt tijdens de Nacht van de Architectuur. 

 

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen