De bouw van Het Platform in De Nieuwe Stad kun je online volgen

03-09-2018

Boven de voormalige loods van de Prodentfabriek -waarin poppodium FLUOR en online supermarkt Picnic zijn gevestigd- wordt een nieuw 'zwevend platform' gebouwd. Een zogenaamde optopping. Deze optopping bestaat uit twee verdiepingen en gaat rusten op grote stalen spanten. De verdiepingen rusten dus niet op het gebouw eronder, vandaar dat het 'zweeft'.

Nieuw hoofdkantoor Twynstra Gudde

Het nieuwe en duurzame gebouw voorziet niet alleen in de huisvesting van gerenommeerd adviesbureau Twynstra Gudde, maar voegt ook een nieuwe functie toe aan De Nieuwe Stad: flexruimte voor iedereen.

Het lijkt nu nog rustig op de bouw, maar eigenlijk wordt er keihard gewerkt om de hele constructie klaar te maken. Dat gebeurt niet op de bouwplaats zelf, maar in grote fabrieken. Uiteindelijk worden de verschillende onderdelen hierheen vervoerd en zal er binnen een aantal weken een gebouw ontstaan. Bouwbedrijf Van Bekkum zal de stalen spanten over de loods gaan plaatsen.

Online de bouw volgen

We hebben een camera opgehangen die elke vijf minuten een foto maakt van de bouw. Zo volg je de ontwikkelingen dus (semi-)live! Vernieuw de pagina (F5) en bekijk het meest actuele beeld. Als je op het beeld klikt kun je ook terug in de tijd. Uiteindelijk maken we een timelapse van het hele proces.

Meer over Het Platform lees je hier.

Meer nieuws van Schipper Bosch

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen