De Gooi- en Eemlander: plannen voor appartementen in het centrum van Baarn

05-02-2019

De gebouwen van drukkerij BakkerBaarn zijn verkocht aan Schipper Bosch, een Amersfoortse ontwikkelaar en belegger. De nieuwe eigenaar werkt aan een plan voor woningbouw in het centrum tussen Laanstraat en Eemnesserweg.

,,We hebben nog wel een half jaar nodig om met de eerste plannen naar buiten te komen. Het is een puzzel, die we nog aan het leggen zijn bij deze inbreidingslocatie”, meldt Edwin de Roos van Schipper Bosch.

Het bedrijf denkt aan zo’n 45 appartementen. ,,De aantallen fluctueren nog. Het hangt af van de doelgroep, bijvoorbeeld senioren of jonge gezinnen en de daarbij passende grootte van de woningen. Ons bedrijf richt zich sterk op duurzaamheid. Aan de Laanstraat zal de huidige winkelbestemming blijven, maar vanwege het overaanbod aan winkelruimte is toevoeging van detailhandel op die plek uitgesloten”, aldus De Roos.

Op zijn vroegst midden volgend jaar kan er gebouwd worden, rekening houdend met de benodigde bestemmingsplanwijziging.

,,We hebben een positief gesprek met de gemeente en zullen de plannen eerst met de omwonenden delen”, aldus De Roos.

De voormalige drukkerij-eigenaar Dick Naafs is jaren bezig geweest met een bouwplan om zijn bedrijf uit het centrum te kunnen verplaatsen. Voor Schipper Bosch ging hij in zee met bouwer Van Wijnen. Ook nam hij zeven jaar geleden deel aan onderhandelingen over een integraal centrumplan, maar haakte af. Uiteindelijk trok de gemeente ook de stekker uit het centrumplan met diverse supermarkten, woningbouw en een parkeergarage. Alleen de Kooijhoek wordt dit jaar bebouwd. Het bedrijf Bakker Baarn is vorige zomer overgenomen door Drukkerij Aeroprint in Ouderkerk aan de Amstel.

Geinteresseerd in dit project? Kijk ook op de projectpagina.

Bron: Jetty Claus, De Gooi- en Eemlander

Meer nieuws van Schipper Bosch

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen