De Nieuwe Stad wint de NRP Gulden Feniks!

17-11-2020

De Nieuwe Stad heeft de NRP Gulden Feniks gewonnen en is daarmee bekroond tot beste gebiedstransformatie-project van Nederland. In de Caballero Fabriek in Den Haag nam Mendel Robbers, creatief directeur van Schipper Bosch, deze bijzondere prijs in ontvangst. 

"De Nieuwe Stad sprong er met kop en schouders bovenuit", aldus de jury. "Erg bijzonder hoe Schipper Bosch het opdrachtgeverschap vormgeeft, waarbij het initiatiefnemer, ontwikkelaar, opdrachtgever, grondeigenaar en architect in één is."

"We hebben zelden zo’n sterke combinatie van koopmanschap en vakmanschap aangetroffen. De Nieuwe Stad is een ‘game changer’. De gehele aanpak en de kwaliteit waartoe deze aanpak leidt, staat voor een mentaliteitsverandering bij gebiedsontwikkeling. De jury vindt dat De Nieuwe Stad haar naam recht doet met de vernieuwende manier van gebiedsontwikkeling, die daadwerkelijk heeft geresulteerd in een innovatief stukje stad."

Klik hier voor het volledige juryrapport

Uit de 70 inzendingen werden naast De Nieuwe Stad ook Park Hoog Oostduin in Den Haag (Transformatie) en Museum De Lakenhal in Leiden (Renovatie) tot winnaar gekozen.

Bekijk hier de video van de prijsuitreiking:

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen