De Nieuwe Stad

Innovatieve microstad

De voormalige Prodentfabriek in Amersfoort was een van de laatst overgebleven industriepanden van het industrie- en opslaggebied rond de Grote en Kleine Koppel. Bij de herontwikkeling is Schipper Bosch op zoek gegaan naar samenwerking en werd – in tegenstelling tot klassieke gebiedsontwikkeling – de Prodentfabriek niet op zichzelf bekeken, maar het gebied (Oliemolenkwartier) als geheel benaderd. Samen met de gemeente Amersfoort en de gebruikers krijgt dit gebied op vernieuwende wijze een tweede leven en ontstaat hier De Nieuwe Stad.

De Nieuwe Stad is een gebied waar alles in zit. Het is een plek met een ziel. Een plek waar betrokken ondernemers elkaar versterken, waar gebruik boven bezit gaat, waar slimme ideeën en samenwerkingen ontstaan en waar gezamenlijk van onderop een innovatieve microstad wordt gebouwd.

De Nieuwe Stad is opnieuw kijken naar een stad: wat is er nodig om te functioneren? En wat is er nodig om het tot een plek te maken? Het is een dynamische stad met plek om te leren, te wonen en te werken. Het is een duurzame stad met een biomassaketel, laadpalen en zonnepanelen en het is een levendige stad, met festivals, een poppodium en restaurant HOOG VUUR. De Nieuwe Stad is vooral ook een sociale stad, met gedeelde moestuinbakken, ontmoetingsplekken en een sterke community.

De komende jaren wil Schipper Bosch woningen in het gebied gaan toevoegen. Meer weten? Kijk op de projectwebsite www.denieuwestadgroeit.nl.

Bekijk website

In het kort:

Faciliteiten
- Verhuur kantoren, werkplaatsen en ateliers
- Restaurant HOOG VUUR
- De Paviljoens
- Biomassaketel
- Zonnepanelen
- Innovatief laadplein (20 laadpunten) voor elektrisch vervoer
- Toekomst: wonen

Omvang
- 2,5 hectare
- 85 huurders
- 300 studenten
- toekomst: 700 woningen

Rol Schipper Bosch
- Eigenaar
- Ontwikkelaar
- Beheerder

Partners
- Gemeente Amersfoort
- Stedenbouwkundigbureau ZUS
- Boei
- Hogeschool Utrecht
- Karbouw

Locatie
Oliemolenhof 106, Amersfoort

Hier huren?
033 203 70 03
info@denieuwestad.nl

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Uw gebied (her)ontwikkelen?

Neem contact op