De Ooij

Onlangs is Schipper Bosch eigenaar geworden van het terrein van voormalig Steenfabriek De Ooij, waar legerdump Reomie van 1972 tot 2021 gevestigd was. Schipper Bosch wil het terrein transformeren naar een uniek en groen gebied om te wonen.

Voormalige steenfabriek
De plek wordt in de volksmond ook wel het Reomie-terrein genoemd. De afgelopen 50 jaar stond het terrein dan ook vol met o.a. oude legertrucks en diende het als legerdump. Daarvoor huisvestte het steenfabriek De Ooij, waarvan er nog meerdere historische overblijfselen op het terrein te vinden zijn, zoals een oude steenoven met schoorsteen en een prachtige haaghut.

Ontwikkeling
Schipper Bosch gaat – met respect voor het landschap en de historie van de plek – 180 tot 250 woningen op het terrein bouwen. Voor de ontwikkeling zijn bouwstenen en ambities geformuleerd op het gebied van onder andere duurzaamheid, voorzieningen en ecologische verbindingen.  

Planning
Op dit moment wordt overlegd met de gemeente Berg & Dal en worden inwoners van het dorp Ooij, omwonenden en andere belanghebbenden betrokken bij het initiatief om van deze plek een groene woonwijk te maken. De komende tijd worden er dus vooral gesprekken gevoerd met bewoners en partijen en gewerkt aan het uitwerken van de plannen voor dit bijzondere terrein.

Om op deze plek woningen te kunnen bouwen moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Als alles voorspoedig verloopt, kan deze procedure in 2021 worden gestart. In een vloeiend proces zou de bouw zomer 2022 kunnen starten.

Interesse?
U kunt zich hieronder (via de gele knop) inschrijven voor updates. Dan houden we u op de hoogte van ontwikkelingen binnen het project.


Op dit moment wordt dit formulier veranderd, het kan zijn dat uw reactie niet of niet correct verwerkt kan worden. De verwachting is dat dit binnen enkele uren klaar is. U wordt aangeraden tot die tijd geen formulieren in te vullen.

Vul onderstaand formulier in en we houden u op de hoogte.

Bedankt voor de inschrijving!
In uw mailbox zit nu van ons een bevestigingse-mail. Niet? Dan zit deze misschien in de junkmailbox. We proberen zo vaak mogelijk updates te sturen. Houd er rekening mee dat - met name in de eerste fase van het project – er nog niet veel nieuwe ontwikkelingen zijn. Het kan dus even duren voordat er een update van ons komt!

Functie:
Wonen

Oplevering:
Nog niet bekend

Partners:
Studio Nauta
Le Far West
Werkstatt
Studio Ard Hoksbergen
 

Locatie:
Erlecomsedam, Ooij

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Andere projecten

Alle projecten