De Ooij

2021 is Schipper Bosch eigenaar geworden van het terrein van voormalig Steenfabriek De Ooij, waar legerdump Reomie van 1972 tot 2021 gevestigd was. Schipper Bosch wil het terrein transformeren naar een uniek en groen gebied om te wonen.

Voormalige steenfabriek
De plek wordt in de volksmond ook wel het Reomie-terrein genoemd. De 50 jaar voordat Schipper Bosch het kocht, stond het terrein dan ook vol met o.a. oude legertrucks en diende het als legerdump. Daarvoor huisvestte het steenfabriek De Ooij, waarvan er nog meerdere historische overblijfselen op het terrein te vinden zijn, zoals een oude steenoven met schoorsteen en een prachtige haaghut.

Ontwikkeling
Schipper Bosch gaat – met respect voor het landschap en de historie van de plek – rond de 200 woningen op het terrein bouwen. Voor de ontwikkeling zijn bouwstenen en ambities geformuleerd op het gebied van onder andere duurzaamheid, voorzieningen en ecologische verbindingen.  

Planning
Op dit moment wordt overlegd met de gemeente Berg & Dal en worden inwoners van het dorp Ooij, omwonenden en andere belanghebbenden betrokken bij het initiatief om van deze plek een groene woonwijk te maken. Op dit moment worden er dus vooral gesprekken gevoerd met bewoners en partijen en gewerkt aan het uitwerken van de plannen voor dit bijzondere terrein.

De woningen op deze plek worden in fases gebouwd en verkocht. Om op deze plek woningen te kunnen bouwen moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Als dat in een vloeiend proces verloopt dan zou de start verkoop en de bouw van fase 1 in het eerste kwartaal van 2024 kunnen plaatsvinden. 

 

Bekijk website

Functie:
Wonen

Oplevering:
Nog niet bekend

Partners:
Studio Nauta
Le Far West
Werkstatt
Studio Ard Hoksbergen
 

Locatie:
Erlecomsedam, Ooij

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Andere projecten

Alle projecten