Gebouw KB - Connectr Shared Office

Gebouw KB is in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw gebouwd en heeft lange tijd dienst gedaan als industrieel onderkomen voor AkzoNobel. Het is nu getransformeerd naar een dynamische werkomgeving voor ondernemers, kennisinstellingen en overheden in het hart van het Gelderse energy cluster. Gebouw KB - Shared Office is een co-creatie van Schipper Bosch en Karbouw.
Vanaf de Hoofdstraat is het imposante gebouw met betonnen kolommen en hoge ramen een van de eerste dingen waar je oog opvalt. Door de bijzondere architectuur omlijst het gebouw de statige straat vol met bomen. Een markant gebouw, op een markante plek.

Van oude fabriekshal naar Europese hotspot
Gebouw KB wordt in verschillende fases getransformeerd. Fase 1 van de kop van Gebouw KB is in 2020 herontwikkeld en biedt plaats aan onder andere Allego, marktleider op het gebied van elektrische laadinfrastructuur in Europa. Net zoals de voorzijde van Gebouw KB is ook fase 2 op vernieuwende wijze gerenoveerd, gemoderniseerd en verduurzaamd. Het gehele gebouw voldoet aan de wensen en eisen van deze tijd met energielabel A, zonder dat de sfeer en kwaliteit van het oorspronkelijke pand verloren gaan. De bestaande betonconstructie met gemetselde gevels, hoge ramen en betonnen is behouden gebleven. 

Connectr Shared Office
De kop van Gebouw KB biedt nu ook plaats aan Connectr Shared Office. Het is een gedeelde werkplek - in het hart van het energy cluster - voor ondernemers, kennisinstellingen en overheden die werken aan de energietransitie binnen een dynamische werkomgeving. Door deze partijen ook fysiek bij elkaar te brengen, kunnen kennis en ideeën makkelijk gedeeld worden, zodat innovaties versneld toegepast en opgeschaald kunnen worden. Drie sleuteltechnologieën staan centraal bij Connectr: elektrische energietechniek, elektrochemische energieopslag en duurzame aandrijfsystemen. Deze sleuteltechnologieën komen wekelijks terug in de programmering van Shared Office. De eerste gebruikers zijn onder andere Ecovolt, Floading en SemperPower.

Europese hotspot voor de energietransitie
Alle ingrediënten zijn aanwezig om van de regio, met Arnhem als brandpunt ‘the place to be’ op energiegebied te maken. Arnhem kent van oudsher al een clustering van toonaangevende bedrijven en instellingen die zich bezighouden met de energietransitie en energie-infrastructuur. Deze uitgangspositie wordt nu verder versterkt door de komst van Connectr Shared Office.

Connectr is een initiatief van Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en IPKW. Het innovatielab behelst in de eerste fase een oppervlakte van ongeveer 12.000 m2. Een fysieke plek met onder andere gedeelde onderzoeks- en ontwikkelfaciliteiten, hybride leeromgevingen, proeftuinen en ontmoetings- en eventruimte.

Functie:
Flexibele werkplekken

Oplevering:
Najaar 2022

Partners:
Karbouw
Nijborg Staalbouw
JBtech
Berkhof
Toonen installatiebedrijf
VIC landscapes

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Andere projecten

Alle projecten