Gebouw KB - Connectr Shared Office

Gebouw KB is in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw gebouwd en heeft lange tijd dienst gedaan als industrieel onderkomen voor AkzoNobel. De transformatie naar een dynamische werkomgeving voor ondernemers, kennisinstellingen en overheden in het hart van het Gelderse energy cluster. Gebouw KB - Shared Office is een co-creatie van Schipper Bosch en Karbouw.
Vanaf de Hoofdstraat is het imposante gebouw met betonnen kolommen en hoge ramen een van de eerste dingen waar je oog opvalt. Door de bijzondere architectuur omlijst het gebouw de statige straat vol met bomen. Een markant gebouw, op een markante plek.

Van oude fabriekshal naar Europese hotspot
Gebouw KB wordt in verschillende fases getransformeerd. In 2020 is fase 1 afgerond. In deze fase is de kop van Gebouw KB op vernieuwende wijze gerenoveerd en biedt het plaats aan onder andere Allego, marktleider op het gebied van elektrische laadinfrastructuur in Europa. Net zoals de voorzijde van gebouw KB is ook fase 2 op vernieuwende wijze gerenoveerd, gemoderniseerd en verduurzaamd. Het gehele gebouw voldoet aan de wensen en eisen van deze tijd met energielabel A, zonder dat de sfeer en kwaliteit van het oorspronkelijke pand verloren gaan. De bestaande betonconstructie met gemetselde gevels, hoge ramen en betonnen is behouden gebleven. Gebouw KB - Shared Office is de eerste ontmoetingsplaats voor alle betrokken partijen,  een plek om het energienetwerk te ontmoeten en kennis te maken met de nieuwste technologie

Connectr Energy Innovation Innovatielab
De bedrijfshallen zullen plaats bieden aan het Innovatielab waar Elaad eerder dit jaar al hun intrek hebben genomen en waar eind 2023 anderen zullen volgen. Een plek waar wordt geleerd, getoetst en toegepast en waar toptalenten van universiteit tot en met beroepsonderwijs samenwerken met ondernemers en de overheid. 

Europese hotspot voor de energietransitie
Alle ingrediënten zijn aanwezig om van deze regio, met Arnhem als brandpunt ‘the place to be’ op energiegebied te maken. Arnhem kent van oudsher al een clustering van toonaangevende bedrijven en instellingen die zich bezighouden met de energietransitie en energie-infrastructuur. Deze uitgangspositie wordt nu verder versterkt omdat de regio met de komst van Connectr Shared Office en Innovatielab symbolisch én letterlijk een eigen plek krijgt om samenwerkingen te verdiepen en versnellen.

Connectr is een initiatief van Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en IPKW. Het innovatielab behelst in de eerste fase een oppervlakte van ongeveer 12.000 m2. Een fysieke plek met onder andere gedeelde onderzoeks- en ontwikkelfaciliteiten, hybride leeromgevingen, proeftuinen en ontmoetings- en eventruimte.

Functie:
Flexibele werkplekken

Oplevering:
Najaar 2022

Partners:
Karbouw
Nijborg Staalbouw
JBtech
Berkhof
Toonen installatiebedrijf
VIC landscapes

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Andere projecten

Alle projecten