Het Platform

In De Nieuwe Stad is een nieuw ‘platform’ verrezen. Een kantoorpand van twee verdiepingen, bovenop de loods waarin poppodium FLUOR en online supermarkt Picnic zijn gevestigd, verrijkt sinds het najaar van 2019 de Oliemolenhof in De Nieuwe Stad. Een duurzaam gebouw dat het gerenommeerde adviesbureau TwynstraGudde een nieuw thuis biedt. Daarnaast is het een publieke ruimte voor De Nieuwe Stad; vergaderruimtes en flexwerkplekken die iedereen kan huren.

Architectenbureau Space Encounters was samen met Schipper Bosch verantwoordelijk voor het ontwerp. Het ontwerp creëert verbinding tussen binnen en buiten. Oud en nieuw worden met elkaar geïntegreerd. Het gebouw is betegeld met geglazuurde witte tegels. Daarmee wordt verwezen naar de vroegere Prodentfabriek. Bouwbedrijf Van Bekkum nam de uitdaging aan en bouwde een zwevend pand boven een bestaand gebouw, zonder de activiteiten daar te verstoren. Want de bedrijven in het pand eronder draaien tijdens de bouw gewoon door. 

Het is de eerste nieuwbouw in De Nieuwe Stad en het ontwerp complementeert de bestaande gebouwen. De nieuwe plek moet gaan dienen als platform: een plek waar samenwerking, kennisdeling en overleg tussen verschillende partijen tot stand komt.

In Het Platform kunt u flexwerken of een vergaderruimte huren
Ook is er nog een ruimte te huur

Timelapse nieuwbouw Het Platform

Foto's: Peter Tijhuis

Functie:
- Kantoor
- Flexruimte: vergaderruimtes en werkplekken

Oplevering
Tweede kwartaal 2019

Partners
- Achitect: Space Encounters
- Bouw: Van Bekkum
- Constructeur: Van Rossum
- Installatieadviseur: Hiensch Engineering
- Interieur: Space Encounters

Locatie
Oliemolenhof 14-18, Amersfoort

Flexwerken?
Download De Nieuwe Stad-app in de Appstore (Apple) of Google Play (Android)

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Andere projecten

Alle projecten