Industriepark Kleefse Waard

Prijswinnend Eco-Industrial Park

Het 90 hectare grote Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem is een voormalig complex van AkzoNobel uit 1941. Het gebied is sinds 2003 door Schipper Bosch getransformeerd tot een duurzaam en innovatief terrein voor cleantech bedrijven; bedrijven die energietransitie en milieu centraal hebben staan. 

Daarbij wordt veel verder gegaan dan alleen het aanbieden van bedrijfsruimten. Het industriepark is getransformeerd tot een innovatief ecosysteem waar economische en sociale activiteiten, productieprocessen en energie- en afvalstromen in elkaar grijpen. 

Met gemeenschappelijke activiteiten en voorzieningen spant IPKW zich in om de bedrijven samen een community te laten vormen. Ruimtelijke ingrepen, waarbij de cultuurhistorische waarde sterk wordt aangezet, spelen een belangrijke rol en gebouwen worden op duurzame wijze herontwikkeld.

Op deze plek vestigen zich grote en kleine bedrijven, die elk hun eigen bijdrage leveren aan de innovatieketen op het gebied van clean technologies. Dit spectrum aan bedrijven werkt samen met de projectorganisatie van IPKW, Schipper Bosch en met verschillende onderwijsinstellingen en overheden aan kennis en kunde op het gebied van een circulaire economie.

 

In 2025 wil IPKW het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland zijn. Wil je weten hoe we dat doen? Bekijk onze ambitie in de Future Map.

Bekijk website

In het kort:

Faciliteiten
- Verhuur kantoren, werkplaatsen, ateliers en labruimtes
- Restaurant De Waard
- Parkmanagement
- Incubator de Greenhouse
- Evenementen
- 70 laadpunten voor EV

Omvang
- 90 hectare
- 90 huurders
- 120 studenten

Rol Schipper Bosch
- Eigenaar
- Ontwikkelaar
- Beheerder

Partners
- Gemeente Arnhem
- West 8
- OFFICE Kersten Geers David van Severen
- NL Architects
- Karbouw bouwonderneming
- VIC landscapes

Locatie
Westervoortsedijk 73, Arnhem

Hier huren?
Marc Hiddink
026 384 46 46
marc@ipkw.nl

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Uw gebied (her)ontwikkelen?

Neem contact op