Lichten staan op groen voor de uitvoer van het project Open Hofkerk in Wolfheze

09-08-2021

Eind 2019 kocht Schipper Bosch de Open Hofkerk en het achterliggende dorpshuis met de ambitie deze te herontwikkelen naar woningen en daarmee de kerk te behouden voor Wolfheze.

Het plan in het kort
De Open Hofkerk aan de Lawijckerhof in Wolfheze sloot na 91 jaar haar deuren en staat sindsdien leeg. Ook het daarachter gelegen dorpshuis De Burcht is niet meer in gebruik. De kerk wordt getransformeerd naar vier woningen en op de plek van het dorpshuis komen vier grondgebonden woningen (twee twee-onder-één-kappers). In totaal komen er dus acht woningen. De structuur van de kerk en de dakvorm worden behouden. Om wonen in de Open Hofkerk mogelijk te maken worden de gevelopeningen vergroot en worden er serres toegevoegd.

Omgevingsvergunning is verleend
In mei jl. is de maatschappelijke bestemming gewijzigd naar wonen. Na de bestemmingswijziging is de omgevingsvergunning ingediend bij de gemeente. Hierin worden alle vergunningen voor de sloop, de bouw en de herontwikkeling geregeld. Deze is verleend en dat betekent dat de lichten op groen staan om te starten met de uitvoer van het project.

De verwachting is dat de bouw van start zal gaan in het najaar na het afronden van enkele verduurzamingsonderzoeken. Het bouwplan zal voor de start worden gepresenteerd.

Lees hier meer over het project.

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen