Militair Hospitaal

Met de aankoop van het voormalig militair hospitaal in Amersfoort heeft Schipper Bosch een bijzondere plek in handen. Schipper Bosch wil het gebied gaan herontwikkelen, met behoud van de oorspronkelijke gebouwen, en het nu nog geïsoleerde terrein verbinden met de rest van Amersfoort.

Een rijke historie
Het gebouw is in 1877 gebouwd als garnizoensinfirmerie, en drie jaar later omgedoopt tot militair hospitaal. Het oudste militaire complex binnen de stadsgrenzen van Amersfoort bood in zijn hoogtijdagen plaats aan 144 patiënten. Eerst voor de lagere klasse, later – vanaf 1915 -  voor alle militairen. Nadat de ziekenhuisfunctie opgeven werd in 1966, werden er administratieve afdelingen van de Koninklijke Landmacht gehuisvest.

Verkoop en plannen
Uiteindelijk kwam het complex leeg te staan en besloot de Rijksvastgoeddienst het te verkopen middels een openbare verkoopprocedure. Sinds januari 2020 is Schipper Bosch de nieuwe eigenaar. De plannen voor de plek staan nog in de kinderschoenen. De komende maanden zullen we gebruiken om de kwaliteiten van de plek te ontdekken en een plan te maken samen met de omgeving en de gemeente.

Bekijk website

Functie:
Wonen + aanvullende functies (n.t.b.)

Oplevering:
n.t.b.

Locatie:
Hogeweg 70, Amersfoort

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Andere projecten

Alle projecten