Nefkens Park

Transformatie van autobedrijf naar hoogwaardig stedelijke woongebouw

Middenin de stad Amersfoort staat het markante Nefkens-gebouw. Een gemeentelijk monument – een exponent van het naoorlogse industriële erfgoed van de stad - dat getransformeerd wordt tot woongebouw onder de naam: Nefkens Park. De bestaande kwaliteiten worden volop benut en het industriële karakter van het pand blijft intact.

In de jaren zestig van de vorige eeuw besloot Piet Nefkens - directeur van Henri Nefkens B.V. - een modern autobedrijf neer te zetten op een groot terrein op de hoek van de Vlasakkerweg en de Utrechtseweg. Het complex bestond uit een showroom en enkele verdiepingen met kantoren.

Nieuw hoofdstuk
In 2002 kwam het gebouw in handen van Schipper Bosch en werd het gerenoveerd ten behoeve van huisvesting van bedrijven. Nu is het gebouw toe aan een nieuw hoofdstuk. In het ontwerp blijft de voorkant van het pand behouden. De bijzondere architectonische kwaliteiten van het gebouw en het historische karakter als autogebouw blijven zichtbaar.

Er wordt een opbouw van één verdieping toegevoegd op beide bouwdelen. De achterkant wordt aangepast om de woningen te voorzien van private buitenruimtes (denk aan balkons en dakterrassen). Ook wordt het grasveld dat achter het gebouw ligt ontsloten zodat het groen optimaal wordt benut.

Er komt een scala aan appartementen, van groot tot klein. Allen met passende buitenruimte met zicht op groen. Het ontwerp is van architectenbureau De Kort Van Schaik.

Bekijk website

Functie:
Wonen

Oplevering:
2020

Partners:
- Architecten De Kort Van Schaik
- Karbouw

Locatie:
Utrechtseweg 29-31
Amersfoort

Hier wonen?
Hunink & Holtrigter
033 465 65 99
info@nefkenspark.nl

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Andere projecten

Alle projecten