Open Hofkerk Lawijckerhof, Wolfheze

De Open Hofkerk aan de Lawijckerhof in Wolfheze sloot na 91 jaar haar deuren en staat sindsdien leeg. Ook het daarachter gelegen dorpshuis De Burcht is niet meer in gebruik. Eind 2019 kocht Schipper Bosch de kerk inclusief het dorpshuis met als doel de locatie te herontwikkelen.   

Herontwikkelen
De kerk heeft een beeldbepalende functie en is gelegen in een woonwijk. We hebben plannen om woningbouw in de kerk te realiseren en grondgebonden nieuwbouwwoningen op de locatie van De Burcht te bouwen. 

Behoud kerk
Hoewel de kerk geen monumentale status heeft, stellen wij ons ten doel de structuur en het karakter van de kerk te behouden. De kerk wordt gekenmerkt door de kapvorm en de toegepaste steen. Om wonen in de Open Hofkerk mogelijk te maken zijn 3 ingrepen nodig: ​

  1. het vergroten van de (bestaande) gevelopeningen; 
  2. een uitbreiding in de vorm van een serre om de begane grond te optimaliseren;
  3. het activeren van de verdieping onder het dak door het plaatsen van dakkapellen. 

In overleg met de gemeente en de buurt worden de plannen verder uitgewerkt.

Als u zich inschrijft via de gele knop hieronder krijgt u een mail als u zich kunt inschrijven voor een woning.


Op dit moment wordt dit formulier veranderd, het kan zijn dat uw reactie niet of niet correct verwerkt kan worden. De verwachting is dat dit binnen enkele uren klaar is. U wordt aangeraden tot die tijd geen formulieren in te vullen.

Vul onderstaand formulier in en we houden u op de hoogte.

Bedankt voor de inschrijving!
In uw mailbox zit nu van ons een bevestigingse-mail. Niet? Dan zit deze misschien in de junkmailbox. We proberen zo vaak mogelijk updates te sturen. Houd er rekening mee dat - met name in de eerste fase van het project – er nog niet veel nieuwe ontwikkelingen zijn. Het kan dus even duren voordat er een update van ons komt!

Functie:
Wonen

Oplevering:
n.t.b.

Locatie:
Lawijckerhof 6, Wolfheze

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Andere projecten

Alle projecten