Plannen voor hoogbouw op Amersfoortse Zonnehof

19-05-2020

De Zonnehof – tegen de Amersfoortse binnenstad aan – zal de komende jaren ontwikkeld worden tot een woon- en werkgebied met een eigen karakter.

Jarenlang was de kop van de Utrechtseweg een drukbezocht gebied doordat op deze plek allerlei diensten werden aangeboden. Denk aan de GGD, de bibliotheek en verschillende banken. De afgelopen jaren zijn veel van deze organisaties hier weggegaan en de gebouwen kregen nieuwe functies.

LifeCity
Zoals bijvoorbeeld het oude AMRO-bankgebouw. Sportschool LifeCity heeft deze plek nieuw leven ingeblazen. Zelfs de oude bankkluis heeft een nieuwe bestemming gekregen.

Nu er voor de gebouwen rondom LifeCity allerlei grootste plannen worden bedacht, wil ook de eigenaar van de sportschool mee in de ontwikkelingen. Om te voorkomen dat het markante AMRO-gebouw straks overschaduwt gaat worden, is Schipper Bosch gevraagd een plan te maken om het bankgebouw voor de toekomst te behouden en te zorgen dat het letterlijk mee de hoogte in kan.Naast een opbouw van 2 verdiepingen op de sportschool, is er op het achterterrein – naast gebouw Suncourt - plaats voor een slank torentje met daarin 11 appartementen. De laag gelegen appartementen hebben zicht op het binnenterrein, de hoger gelegen appartementen kijken over de bebouwing aan de Stadsring heen en hebben fantastische uitzicht op de Amersfoortse binnenstad.

Op projectwebsite www.zonnehof-amersfoort.nl zijn alle plannen voor de Zonnehof verzameld en daar kan ook gereageerd worden door omwonenden en andere belanghebbenden.

Voor meer informatie over het project en voor het inschrijven voor updates kun je ook terecht op onze eigen projectpagina.

 

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen