Puzzelen met belangen tijdens buurtgesprekken

01-10-2021

Een potje puzzelen met belangen was het tijdens de ontvangst van de buren van het Militair Hospitaal. Ongeveer tachtig buurtbewoners en belanghebbenden spraken op 30 september jl. met de mensen van Schipper Bosch over de eerste ideeën voor de herbestemming van de monumentale panden en landschappelijke inrichting met nieuwe woongebouwen.

In kleine groepjes hoorden de buren meer over de geschiedenis en de opzet van het landschap rond het Militair Hospitaal. Zo was er tijd voor een goed gesprek over ideeën en zorgen. Bij een grote maquette toonden de plannenmakers welke wensen, eisen en belangen zij willen samenvoegen tot een optimaal plan. Het historische hoofdgebouw moet immers de eyecatcher blijven. 

Veel buren lieten al een reactie achter. Anderen kunnen dat de komende weken nog doen. Met de inbreng wordt een stedenbouwkundige schets gemaakt die Schipper Bosch opnieuw deelt met de belanghebbenden.

Lees het gehele artikel via deze link.

Over het Militair Hospitaal

Met de aankoop van het voormalig militair hospitaal in Amersfoort heeft Schipper Bosch een bijzondere plek in handen. Schipper Bosch wil het gebied gaan herontwikkelen, met behoud van de oorspronkelijke gebouwen, en het nu nog geïsoleerde terrein verbinden met de rest van Amersfoort.

Foto's: Ralf Silvius

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen