Refläkt Amersfoort

21 jaar stond het voormalige Fläktgebouw leeg. Het gebouw was in de jaren zeventig zijn tijd ver vooruit. Door zijn constructie is het pand energiezuinig. Het pand weert zomers de warmte en ‘s winters houdt het de warmte binnen. De constructie van de drie cilinders geeft de gebruikers het voordeel van korte loopafstanden. Hetzelfde geldt voor de leidingen; die kunnen ook kort blijven. En zo zijn er nog meer pluspunten aan te wijzen. Het is dan ook niet voor niets dat het pand de gemeentelijke monumentenstatus heeft gekregen.

Het gebouw is een icoon van de innovatie. Het lijkt bijna uit een sciencefictionfilm te komen. Bovendien is de context waarin het gebouw zich bevindt heel bijzonder. Het pand staat op een ruime kavel met haar voeten in het water, vanuit de bovenste ramen zie je het groen van de Utrechtse Heuvelrug. Het is een gebouw uit het verleden, maar zowel esthetisch als functioneel staat het voor de toekomst. Daarom moet het pand in ere hersteld worden. 

De periode van leegstand heeft het pand geen goed gedaan. Zwervers zochten er onderdak. Urban explorers drongen het gebouw binnen en vernielden het een en ander. Onverlaten hielden er huis. Het was de teloorgang van een iconisch gebouw. Dat tij is gekeerd. Schipper Bosch heeft het pand aangekocht en zorgt ervoor dat het gebouw in ere hersteld wordt en weer als een trots pand uitkijkt over de stad in haar nieuwe hoedanigheid als Refläkt Amersfoort.

Plannen
Schipper Bosch gaat dit pand met behoud van de bijzondere architectuur en eerbied voor haar historie herontwikkelen. Dat doen we onder andere door het gebouw te verduurzamen: er komt HR++-glas in en het pand gaat van het gas af.

Wil je huurder worden van dit bijzondere pand? Bekijk de website van verhuurder sbnl door op de gele knop hieronder te klikken.

 

Bekijk website

Functie:
n.t.b.

Oplevering:
n.t.b.

Locatie:
Uraniumweg 23, Amersfoort

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Andere projecten

Alle projecten