Schipper Bosch on Tour: Dutch Design Week 2021

25-10-2021

Op vrijdag 22 oktober jl.  hebben we de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven bezocht. De DDW riep dit jaar met het thema 'The Greater Number' op kritisch te kijken naar onze manier van produceren en consumeren. Veel ontwerpers zijn zich hiervan bewust en hebben voor de DDW creatieve ideeën en vernieuwende ontwerpen aangedragen.

The Exploded View Beyond Building
Een van de must-sees tijdens de DDW was 'The Exploded View Beyond Building'. Een iconisch huis met 100 biobased en circulaire bouwmaterialen waaronder Platowood. Een dakdeel is bekleed met Platowood Vuren en een geveldeel met Platowood Populier. Alle deuren, dakgoten, lijstwerk en details zoals deurgrepen zijn gemaakt van Platowood Fraké. In elke kamer in het huis is een andere bouwmethode toegepast en omdat je door het hele huis kan lopen zie, voel en ruik je alle gebruikte materialen. Naast Platowood passeren fungi, kurk, zeewier en zelfs algen de revue als potentiële materialen. Een zintuigprikkelende start van de vrijdag.

Raintap en Recalculating Route
In de middag hebben we de DDA expositie bezocht. Hier waren de winnende en genomineerde ontwerpen voor de Dutch Design Award te zien, waaronder Studio Floris Schoonderbeek! Studio Floris Schoonderbeek was in twee categorieën genomineerd. De Raintap in de categorie 'Product' en Recalculating Route in de categorie 'Design Research'. 

Met een rondleiding en uitleg door Floris zelf door de DDA expositie eindigde deze informatieve maar bovenal inspirerende dag! 

Het 'Exploded View Beyond Building' paviljoen gemist tijdens de DDW? Zet dan de Floriade 2022 in de agenda. Dan is het paviljoen ook te bezoeken. 

 

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen