Stovestraat

Karakteristiek wonen in de binnenstad van Amersfoort

Tussen de Valkestraat en de Stovestraat in Amersfoort heeft Schipper Bosch in samenwerking met Bouwonderneming Karbouw 10 unieke stadswoningen gerealiseerd. Door de unieke bouwstijl hebben alle woningen een geheel eigen karakter gekregen.

Op steenworp afstand van de historische binnenstad van Amersfoort, gelegen in een authentieke buurt en omgeven door monumentale panden staan 10 bijzondere stadswoningen. De ruime en moderne woningen kenmerken zich door ongelijke, speelse daken en veel licht. Deze speelsheid zie je ook terug in de gevel. Door een grote variatie van de gevelopeningen in zowel afmeting als plaatsing ontstaat een gevelbeeld waarbij eentonigheid verruild wordt voor verscheidenheid.

Niet alleen het exterieur is bijzonder, ook het interieur is anders dan normaal. Om meer variatie en ruimtelijkheid te creëren, waaieren de woningen uit van smal naar breed and vice versa. Zo ontstaan tien woningen die elk uniek zijn in hun plattegrond.

Het is bovendien het eerste project in het centrum van Amersfoort dat volledig gasloos is gebouwd; een warmtepompinstallatie vervangt de traditionele CV-ketel.

Het project is gepubliceerd in Jaarboek Architectuur in Nederland 2018/2019 en heeft de Stadsbouwprijs Amersfoort 2020 gewonnen.

In het kort:

Functie
Wonen

Oplevering
2018

Partner
Karbouw

Locatie
Stovestraat, Amersfoort

Publicatie
Jaarboek Architectuur in Nederland 2018/2019

Prijzen
Stadsbouwprijs Amersfoort 2020 

 

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Andere projecten

Alle projecten

Uw project (her)ontwikkelen?

Neem contact op