Voorbereidende werkzaamheden Hof van Duurzaamheid van start

20-02-2021

Afgelopen week was het dan eindelijk zo ver. Op het braakliggende terrein aan de Randweg Noord en de Laan van Duurzaamheid in Amersfoort, waar jarenlang het bord met de tekst 'gebeurt hier nog eens wat' prijkte, is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de Hof van Duurzaamheid. 

Een lange aanloop
Wie de Amersfoortse kranten leest, weet dat er de afgelopen jaren veel gespeeld heeft rondom dit project. Om woningen te kunnen bouwen op deze plek, moest de bestemming gewijzigd worden van bedrijfslocatie naar woonlocatie. Dat ging niet zonder slag of stoot. De bezwaren zijn behandeld door de Raad van State en inmiddels hebben we groen licht om te starten met het bouwen van woningen. Later dan we hadden gepland, maar we zijn begonnen.

Het plan
Kwaliteit en duurzaamheid staan voorop in dit plan dat in totaal 110 woningen omvat. 40 eengezinswoningen en 70 appartementen. We hebben in het ontwerp veel aandacht besteed aan het groen, er worden al tijdens de bouw volwassen bomen toegevoegd en de waterdoorlatende bestrating zorgt dat het regenwater goed weg kan.

De woningen zullen deels gebouwd worden in CLT - Cross Laminated Timber, oftewel kruislaags hout - een duurzamere vorm van bouwen. Lees er alles over op de website van onze partner Treetek.

Bouw en vervolg
Na de voorbereidende werkzaamheden – die nu in volle gang zijn – starten we met de bouw van de woningen en appartementen in mei van dit jaar.

Er is op dit moment nog geen duidelijkheid over de verkoop of verhuur van de woningen en appartementen. Daar hopen we in het najaar meer over te kunnen vertellen. 

Als de bouw volgens planning verloopt, zullen de eerste woningen in de herfst van 2022 opgeleverd worden.

Op de hoogte blijven? Ga naar de projectpagina en laat uw gegevens achter.

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen