Zusterhuis Amersfoort

Schipper Bosch is de trotse nieuwe eigenaar van het klooster aan de Zuidsingel/Herenstraat in Amersfoort. Het bestuur van de Congregatie Zusters van O.L. Vrouw van Amersfoort besloot het complex te verkopen vanwege de afname van het aantal zusters. Schipper Bosch zal het markante complex gaan herontwikkelen waarbij de zusters in een afzonderlijk deel zullen blijven wonen.

Zusterhuis
De Congregatie Zusters van O.L. Vrouw van Amersfoort is sinds 1843 gehuisvest aan de Zuidsingel 38 in Amersfoort, bij veel Amersfoorters bekend als het ‘Huis met de Paarse Ruiten’, en later uitgebreid tot aan de Herenstraat. Het bestuur van de stichting is de afgelopen periode nagegaan hoe de huisvesting van de ‘laatste’ zusters het beste vorm kan worden gegeven, wat er toe heeft geleid het complex aan de Zuidsingel/Herenstraat te verkopen. 

Plannen
Het klooster omvat naast talrijke kamers onder meer een kapel, een aula, vergaderruimtes en een fraaie binnentuin. De zusters blijven voorlopig in het klooster wonen en houden er in de toekomst woonruimte. Op termijn worden er o.a. woningen en appartementen gerealiseerd, waarbij het monumentale karakter van het gebouw intact blijft.

Het komende jaar zal de planvorming in meer detail worden uitgewerkt en afgestemd met de betrokken instanties om te bepalen hoe de duurzame nieuwe invulling van het complex eruit zal komen te zien.

Bekijk website

Functie:
n.t.b.

Oplevering:
n.t.b.

Locatie:
Zuidsingel/Herenstraat, Amersfoort

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Andere projecten

Alle projecten