Zusterhuis Amersfoort

Schipper Bosch is de trotse nieuwe eigenaar van het klooster aan de Zuidsingel/Herenstraat in Amersfoort. Het bestuur van de Congregatie Zusters van O.L. Vrouw van Amersfoort besloot het complex te verkopen vanwege de afname van het aantal zusters. Schipper Bosch zal het markante complex gaan herontwikkelen waarbij de zusters in een afzonderlijk deel zullen blijven wonen.

Zusterhuis
De Congregatie Zusters van O.L. Vrouw van Amersfoort is sinds 1843 gehuisvest aan de Zuidsingel 38 in Amersfoort, bij veel Amersfoorters bekend als het ‘Huis met de Paarse Ruiten’, en later uitgebreid tot aan de Herenstraat. Het bestuur van de stichting is de afgelopen periode nagegaan hoe de huisvesting van de ‘laatste’ zusters het beste vorm kan worden gegeven, wat er toe heeft geleid het complex aan de Zuidsingel/Herenstraat te verkopen. 

Plannen
Het klooster omvat naast talrijke kamers onder meer een kapel, een aula, vergaderruimtes en een fraaie binnentuin. De zusters blijven voorlopig in het klooster wonen en houden er in de toekomst woonruimte. Op termijn worden er o.a. woningen en appartementen gerealiseerd, waarbij het monumentale karakter van het gebouw intact blijft.

Het komende jaar zal de planvorming in meer detail worden uitgewerkt en afgestemd met de betrokken instanties om te bepalen hoe de duurzame nieuwe invulling van het complex eruit zal komen te zien.


Op dit moment wordt dit formulier veranderd, het kan zijn dat uw reactie niet of niet correct verwerkt kan worden. De verwachting is dat dit binnen enkele uren klaar is. U wordt aangeraden tot die tijd geen formulieren in te vullen.

Vul onderstaand formulier in en we houden u op de hoogte.

Bedankt voor de inschrijving!
In uw mailbox zit nu van ons een bevestigingse-mail. Niet? Dan zit deze misschien in de junkmailbox. We proberen zo vaak mogelijk updates te sturen. Houd er rekening mee dat - met name in de eerste fase van het project – er nog niet veel nieuwe ontwikkelingen zijn. Het kan dus even duren voordat er een update van ons komt!

Functie:
n.t.b.

Oplevering:
n.t.b.

Locatie:
Zuidsingel/Herenstraat, Amersfoort

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Andere projecten

Alle projecten