Zwitsal Buitenstad

Schipper Bosch is de trotse ontwikkelpartner van de gemeente Apeldoorn voor de herontwikkeling van het historische Zwitsalterrein. De komende maanden gaan we werken aan een ontwikkelvisie samen met de gemeente, de huidige groep ondernemers op het terrein, omwonenden en andere belanghebbenden in Apeldoorn.

Partnerselectie
Voor de partnerselectie van de gemeente Apeldoorn zette team Schipper Bosch - met daarin stedenbouwkundig bureau ZUS, architect Team V, en cultuurhistorisch onderzoeksbureau Steenhuis Meurs - hun droom en de kansen die we zien voor deze prachtige plek op papier.

Plan
Als het aan ons ligt worden de cultuurhistorische waarden en toekomstbestendigheid leidend bij de herontwikkeling: vrijwel alles wordt behouden en de schoorsteen wordt teruggebracht tot de oude hoogte en wordt het hoogste punt. Er komt nieuwbouw voor wonen, maar die gaat niet de boventoon voeren en wordt duurzaam; er wordt gebouwd in hout.

Betrokkenheid
Schipper Bosch wil voor de lange termijn betrokken zijn bij Zwitsal – als eigenaar, ontwikkelaar, ondernemer én gebruiker. Want betrokkenheid en aanwezigheid zijn een voorwaarde om ergens aan de slag te gaan. Het is een vereiste om de plek te begrijpen.

Op de hoogte blijven?
Het komende jaar zal hard gewerkt worden aan het plan in overleg met partners en inwoners van Apeldoorn. Inschijven voor de nieuwsbrief kan via de gele knop hieronder. Wel kan het even duren voordat we nieuws te melden hebben.

Bekijk website

Op dit moment wordt dit formulier veranderd, het kan zijn dat uw reactie niet of niet correct verwerkt kan worden. De verwachting is dat dit binnen enkele uren klaar is. U wordt aangeraden tot die tijd geen formulieren in te vullen.

Vul onderstaand formulier in en we houden u op de hoogte.

Bedankt voor de inschrijving!
In uw mailbox zit nu van ons een bevestigingse-mail. Niet? Dan zit deze misschien in de junkmailbox. We proberen zo vaak mogelijk updates te sturen. Houd er rekening mee dat - met name in de eerste fase van het project – er nog niet veel nieuwe ontwikkelingen zijn. Het kan dus even duren voordat er een update van ons komt!

Functie:
Wonen + aanvullende functies

Partners:
Gemeente Apeldoorn
ZUS
Team V
Steenhuis Meurs

Locatie:
Vlijtseweg, Apeldoorn

Deel dit project:
LinkedIn Facebook