Coehoorn

Grenzend aan de bruisende binnenstad van Arnhem, het Roermondsplein en de Rijn ligt de wijk Coehoorn. Voor het (her)ontwikkelen van deze unieke locatie zocht gemeente Arnhem een marktpartij. Nadat de plannen aan omwonenden zijn gepresenteerd is Schipper Bosch uiteindelijk gekozen om deze locatie te ontwikkelen tot een aantrekkelijke én groene woon-/werk- en verblijfplek. 

Het plan
‘Kiek duirdan’ is de Ernemse naam van het ontwerpvoorstel voor de toekomstige woonwijk in het Coehoorngebied, gemaakt door het team van Schipper Bosch Projecten. Het voorstel sluit aan bij de omgeving: een stedelijke uitstraling aan de stadskant en een natuurlijke uitstraling aan het Coehoorn park en binnenhof. Het ontwerp omvat een bijzondere rij stadswoningen aan het Coehoorn Park, met houten gevelbekleding en grote dakterrassen en balkons. Aan het Nieuwe Plein verrijst een woongebouw met een diversiteit aan appartementen. Op de begane grond is plek voor creatieve gebruikers zoals een muziekschool of leescafé, passend bij het karakter van de wijk. Door de royale toegangspoort met lichtkunstwerk vang je een glimp op van de begroeide gevels aan het binnenterrein. ‘Kiek duirdan!’. In het binnenhof hangt een serene rust. De open bestrating, begroeide gevels en de begroeiing op de daktuin verstrooien het stadsgeluid. 

Planning
Er wordt hard gewerkt aan het plan voor deze bijzondere plek. Dit gaat in overleg met de gemeente Arnhem.

NB. De uitwerking van de woningen betreft een plan. Het is mogelijk dat er nog veranderingen gaan plaatsvinden. De weergegeven artist impression is uitsluitend bedoeld ter informatie en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Interesse?
U kunt zich hieronder (via de gele knop) inschrijven voor updates. Dan houden we u op de hoogte van ontwikkelingen binnen het project.


Op dit moment wordt dit formulier veranderd, het kan zijn dat uw reactie niet of niet correct verwerkt kan worden. De verwachting is dat dit binnen enkele uren klaar is. U wordt aangeraden tot die tijd geen formulieren in te vullen.

Vul onderstaand formulier in en we houden u op de hoogte.

Bedankt voor de inschrijving!
In uw mailbox zit nu van ons een bevestigingse-mail. Niet? Dan zit deze misschien in de junkmailbox. We proberen zo vaak mogelijk updates te sturen. Houd er rekening mee dat - met name in de eerste fase van het project – er nog niet veel nieuwe ontwikkelingen zijn. Het kan dus even duren voordat er een update van ons komt!

Functie:
Wonen + aanvullende functies

Oplevering
Nog niet bekend

Partners
Team V Architectuur
DGMR
Karbouw
Chris Pluymackers
VIC Landscapes

Locatie
Coehoorn Plot 3, Arnhem

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Andere projecten

Alle projecten