Coehoorn

Kiek duirdan!
Grenzend aan de bruisende binnenstad van Arnhem, het Roermondsplein en de Rijn ligt de wijk Coehoorn. Deze wijk, die al een thuisbasis is voor veel kleinschalige bedrijven, is zich aan het ontwikkelen tot het ondernemende, groene en creatieve hart van de stad. Als schakel tussen de binnenstad, de rivier, het station, ArtEZ en Museum Arnhem, draagt Plot 3 bij aan de ontwikkeling van ‘Coehoorn Creatieve Wijk’.

Het plan ‘Kiek duirdan!’
‘Kiek duirdan!’ is de Ernemse naam van het ontwerpvoorstel voor het plan voor Plot 3 gemaakt door het team van Schipper Bosch Projecten. Het plan sluit aan bij de omgeving: een stedelijke uitstraling aan de stadskant en een natuurlijke uitstraling aan het Coehoorn Park en binnenhof. Het ontwerp omvat een woongebouw van twaalf verdiepingen met verschillende appartementen aan het Nieuwe Plein. Op de begane grond is plek voor cultureel-maatschappelijke gebruikers, passend bij het karakter van de wijk. Door de grote toegangspoort met lichtkunstwerk vang je een glimp op van de begroeide gevels aan het binnenterrein.

Aan de kant van het Coehoorn Park is de bebouwing lager: de gebouwen van drie tot vijf verdiepingen bevatten atelierwoningen op de begane grond en grote dakterrassen daarboven. Door de combinatie van wonen en werken ontstaat levendigheid aan het park. In totaal worden er 44 woningen gebouwd waarvan 11 woningen zijn bestemd voor de sociale verhuur.

Dichtbij de toegangspoorten van het gebied komen twee fietsenstallingen en er wordt een ondergrondse stallinggarage gerealiseerd.

Creatieve verbindingsroute
De toegangspoort aan het Nieuwe Plein nodigt voorbijgangers uit om Coehoorn Creatieve Wijk te ontdekken. De doorgang verbindt het Nieuwe Plein met het Coehoorn Park en creëert een aantrekkelijke groene wandelroute van Station Arnhem, via het Coehoorn Park, richting de binnenstad.

Groene leefomgeving
De gevels langs het Coehoornpark en rond de binnenplaats worden grotendeels bekleed met hout en levend groen. De groene uitstraling van de binnenplaats en het park wordt versterkt door de weelderige daktuinen. De daktuin biedt omwonenden een prachtig groen uitzicht, draagt bij aan de biodiversiteit, dient als buffering en ter voorkoming van hittestress.

Planning
Er wordt hard gewerkt aan het plan voor deze bijzondere plek. Dit gaat in overleg met de gemeente Arnhem.

NB. De uitwerking van de woningen betreft een plan. Het is mogelijk dat er nog veranderingen gaan plaatsvinden. De weergegeven artist impression is uitsluitend bedoeld ter informatie en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Interesse?
U kunt zich hieronder (via de gele knop) inschrijven voor updates. Dan houden we u op de hoogte van ontwikkelingen binnen het project.


Op dit moment wordt dit formulier veranderd, het kan zijn dat uw reactie niet of niet correct verwerkt kan worden. De verwachting is dat dit binnen enkele uren klaar is. U wordt aangeraden tot die tijd geen formulieren in te vullen.

Vul onderstaand formulier in en we houden u op de hoogte.

Bedankt voor de inschrijving!
In uw mailbox zit nu van ons een bevestigingse-mail. Niet? Dan zit deze misschien in de junkmailbox. We proberen zo vaak mogelijk updates te sturen. Houd er rekening mee dat - met name in de eerste fase van het project – er nog niet veel nieuwe ontwikkelingen zijn. Het kan dus even duren voordat er een update van ons komt!

Functie:
Wonen + aanvullende functies

Oplevering
Nog niet bekend

Partners
Team V Architectuur
DGMR
Karbouw
Chris Pluymackers
VIC Landscapes

Locatie
Coehoorn Plot 3, Arnhem

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Andere projecten

Alle projecten