Dirk Loogenstraat

Aan de Dirk Loogenstraat in Amersfoort, zeer dichtbij de gezellige binnenstad, heeft Karbouw in opdracht van Schipper Bosch zes zeer duurzame stadswoningen gebouwd van ca. 127 m2 en één kleinere stadswoning XS van ca. 55 m2. De woningen zijn nu in de verkoop, er zijn nog een paar beschikbaar.

De bouwkavel ligt met de zuidoostzijde aan de straat en wordt verder begrensd door een bedrijfsgebouw, speeltuin Kruiskamp aan de noordwestzijde en de achtertuinen van de eengezinswoningen aan de Pullstraat.

Stadswoningen - Dirk Loogenstraat 16 t/m 26
De woningen bestaan uit drie woonlagen met een terugliggende opbouw. De entreegevel ligt dieper ten opzichte van de voorgevels waardoor op eigen terrein kan worden geparkeerd.

Op straatniveau is naast de entree van de woning de (fietsen-) berging gesitueerd. De woonkeuken ligt aan de tuinzijde.

De woonkamer bevindt zich op de eerste verdieping aan de straat-en zonzijde en heeft een overstek richting de straat. Een groot raam zorgt voor veel daglicht en zon tot diep in de woning, maar ook voor een goede relatie met de openbare ruimte. 

Aan de achterzijde bevinden zich twee slaapkamers en de badkamer.

De tweede verdieping met één ruime slaapkamer is kleiner en ligt terug ten opzichte van de eerste verdieping waardoor een groot dakterras op het zuiden ontstaat. De privacyschermen tussen de woningen zijn mee ontworpen en onderdeel van de architectuur.

Stadswoning XS - Dirk Loogenstraat 28
De laatste woning in de rij is de stadswoning XS. Deze heeft twee bouwlagen. Op de begane grond bevindt zich de woonkeuken met een grote raampartij die zorgt voor veel licht. De woonkamer is gelegen op de eerste verdieping aan de voorzijde. Ook hier zorgt een groot raam voor veel daglicht en zon tot diep in de woning, maar ook voor een goede relatie met de openbare ruimte. Aan de achterzijde bevindt zich een slaapkamer en aangrenzend de badkamer.

Ligging
De Dirk Loogenstraat heeft een fantastische locatie ten opzichte van de historische binnenstad van Amersfoort. Het is slechts een paar minuten lopen naar de gezellige winkelstraat.

Details:

  • Opgeleverd voorjaar 2024
  • Royaal wonen op 133 m2
  • Inpandige berging van ca. 7m2
  • Zeer energiezuinig: A+++
  • Parkeren op eigen terrein
  • Tuin én een dakterras van 17 m2
  • Inclusief sanitair en tegelwerk

 

Verkoop
De woningen worden verkocht door Hunink & Holtrigter Makelaar. Voor meer informatie bel 033 465 6599 of mail info@hh-makelaardij.nl.

Ga voor meer informatie naar Funda.

NB De weergegeven artist impression is uitsluitend bedoeld ter informatie en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Functie:
Wonen

Oplevering:
2024

Partners:
Willem van Winsen Architecten​
RDMR Architects
Karbouw
Treetek

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Andere projecten

Alle projecten