Dirk Loogenstraat

Aan de Dirk Loogenstraat in Amersfoort, waar nu nog de oude garage staat, gaan wij zes patiowoningen van 133 m2 en één kleinere studiowoning van 68 m2 realiseren. Om dit plan uit te kunnen voeren zal het bedrijfspand - Dirk Loogenstraat 14 – afgebroken worden.

De bouwkavel ligt met de zuidoostzijde aan de straat en wordt verder begrensd door een bedrijfsgebouw, speeltuin Kruiskamp aan de noordwestzijde en de achtertuinen van de eengezinswoningen aan de Pullstraat.

Het plan voor de woningen
De woningen bestaan uit 3 woonlagen met een terugliggende opbouw. De entreegevel ligt dieper ten opzichte van de voorgevels waardoor op eigen terrein kan worden geparkeerd.

Op straatniveau is naast de entree van de woning de (fietsen-) berging gesitueerd. Hierachter ligt de patio en, aan de tuinzijde, de woonkeuken. 

De woonkamer bevindt zich op de eerste verdieping aan de straat-en zonzijde en heeft een overstek richting de straat. Een groot raam zorgt voor veel daglicht en zon tot diep in de woning, maar ook voor een goede relatie met de openbare ruimte. De zonwering zorgt voor een aangenaam klimaat binnen.

Aan de andere zijde van de patio bevindt zich een slaapkamer met badkamer.

De tweede verdieping met twee slaapkamers is kleiner en ligt terug ten opzichte van de eerste verdieping waardoor een groot dakterras op het zuiden ontstaat. De privacyschermen tussen de woningen worden mee ontworpen en zijn onderdeel van de architectuur.

De laatste woning in de rij is de kleinere studiowoning. Deze heeft twee bouwlagen, een werkruimte op de begane grond en een woonruimte op de verdieping. 

De kopgevel zal deels als ‘groene gevel’ worden uitgevoerd. Achter iedere patiowoning komt een privé-terras.

Ligging
De Dirk Loogenstraat heeft een fantastische locatie ten opzichte van de historische binnenstad van Amersfoort. Het is slechts een paar minuten lopen naar de gezellige winkelstraat.

Planning
Om de plannen te kunnen verwezelijken is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Zo'n wijziging wordt geregeld in een omgevingsvergunning met een uitgebreide procedure. De aanvraag is ingediend. Wij zijn op dit moment in afwachting van het verdere verloop van deze procedure.

NB. De uitwerking van de woningen betreft een plan. Het is mogelijk dat er nog veranderingen gaan plaatsvinden. De weergegeven artist impression is uitsluitend bedoeld ter informatie en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Als u zich inschrijft voor projectupdates houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen en ontvangt u te zijner tijd een uitnodiging voor de start verkoop van de woningen.
 


Op dit moment wordt dit formulier veranderd, het kan zijn dat uw reactie niet of niet correct verwerkt kan worden. De verwachting is dat dit binnen enkele uren klaar is. U wordt aangeraden tot die tijd geen formulieren in te vullen.

Vul onderstaand formulier in en we houden u op de hoogte.

Bedankt voor de inschrijving!
In uw mailbox zit nu van ons een bevestigingse-mail. Niet? Dan zit deze misschien in de junkmailbox. We proberen zo vaak mogelijk updates te sturen. Houd er rekening mee dat - met name in de eerste fase van het project – er nog niet veel nieuwe ontwikkelingen zijn. Het kan dus even duren voordat er een update van ons komt!

Functie:
Wonen

Oplevering:
Nog niet bekend

Partners:
Willem van Winsen Architecten​
RDMR Architects

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Andere projecten

Alle projecten