Drukbezochte informatiebijeenkomst Zwitsalterrein Apeldoorn

14-10-2022

Afgelopen woensdagavond ontvingen Schipper Bosch en gemeente Apeldoorn omwonenden, huurders, raadsleden en belanghebbenden in de Drieslag op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Deze eerste informatiebijeenkomst stond vooral in het teken van informatie ophalen: wat vindt u belangrijk bij de herontwikkeling van het Zwitsalterrein? Aan de hand van zes thema’s - levendige stadswijk, wonen, duurzaamheid en circulariteit, mobiliteit en parkeren, openbare ruimte, groen en het kanaal en cultuurhistorie en monumenten – konden de bezoekers hun suggesties, wensen en zorgen op kaartjes noteren. In het midden van de hal stond een grote maquette van het Zwitsalterrein waarop deze kaartjes geplaatst konden worden. Het resultaat was een kleurige maquette.

Met elkaar in gesprek
In de grote, industriële hal stonden - naast vertegenwoordigers van Schipper Bosch en gemeente Apeldoorn – ook het ontwerpteam en experts over de verschillende thema’s klaar om in gesprek te gaan met de bezoekers van die avond. Bezoekers waren enthousiast dat het komende jaar plannen worden gemaakt voor het Zwitsalterrein. En natuurlijk zijn er ook zorgen. Blijft er wel ruimte voor evenementen? Veel mensen hopen dat van harte, terwijl er ook omwonenden zijn die geluidsoverlast ervaren. En hoe gaat de nieuwe bebouwing eruit zien? Wordt het niet te hoog of te veel? Alle reacties dragen bij aan de ontwikkelvisie, waar de komende maanden hard aan gewerkt wordt.

Schipper Bosch en de herontwikkeling van het Zwitsalterrein
Schipper Bosch heeft de partnerselectie gewonnen voor de herontwikkeling van het Zwitsalterrein in de Kanaalzone van Apeldoorn. Het komende jaar gaan we als samenwerkingspartner van de gemeente Apeldoorn plannen maken om dit unieke, historisch waardevolle en levendige stukje Apeldoorn te ontwikkelen naar een plek waar wonen, werken, maken en beleven gecombineerd plaats kunnen vinden.

Lees meer op: www.zwitsalbuitenstad.nl

Foto's: Menno Mulder

 

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen