Hof van Duurzaamheid

Een bijzondere woonbuurt

Het terrein aan de Laan van Duurzaamheid in Amersfoort lag jaren braak. Schipper Bosch bouwde woningen op de kavel aan de Rondweg Noord en Laan van Duurzaamheid. Het is een bijzondere buurt voor een mix van doelgroepen. Daarbij is er veel aandacht voor groen en duurzaamheid. De groene buitenruimte is ontworpen door landschapsarchitect Le Far West. Het project is inmiddels opgeleverd.

Project
Architect Studio Nauta uit Rotterdam, landschapsarchitect Le Far West uit Arnhem en Schipper Bosch hebben samen een ontwerp gemaakt voor 150 woningen - 40 eengezinswoningen, 7 urban villa’s en 103 appartementen – in een bijzondere groene wijk. 

De eengezinswoningen en de urban villa zijn gebouwd in CLT - Cross Laminated Timber, oftewel kruislaags hout - een duurzame vorm van bouwen. Lees er alles over op de website van onze partner Treetek.

Verhuur
Alle 150 woningen zijn voor de verhuur bestemd. Veertig sociale huurappartementen worden door de Alliantie worden verhuurd. De overige 110 woningen zijn in handen van belegger Patrizia en worden verhuurd via makelaar Uppmärk. Meer informatie over de huurwoningen vindt u op www.hethofvanduurzaamheid.nl.

Bekijk website

Functie:
Wonen (huur)

Oplevering:
2022

Partners:
- Architect Studio Nauta
Le Far West
- Karbouw
- VIC Landscapes
- Treetek

Locatie:
Laan van Duurzaamheid, Amersfoort

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Bouwvlakte aan de Rondweg Noord en Laan van Duurzaamheid

Andere projecten

Alle projecten