Hof van Duurzaamheid

Een bijzondere woonbuurt

Nadat het jarenlang stil is geweest rond het braakliggend terrein aan de Laan van Duurzaamheid in Amersfoort gaat er in 2019 naar verwachting eindelijk iets gebeuren. Schipper Bosch overlegt met de gemeente Amersfoort over de ontwikkeling van woningen op de kavel aan de Rondweg Noord en Laan van Duurzaamheid. De intentie is om een bijzondere buurt te realiseren met een mix van doelgroepen. Daarbij zal er veel aandacht zijn voor groen en duurzaamheid. 

Project

Architect Studio Nauta uit Rotterdam heeft in samenwerking met Schipper Bosch een plan gemaakt voor 108 woningen, waarvan 40 eengezinswoningen en 68 appartementen. Van deze appartementen vallen 30 woningen in de sociale huursector. Van de overige woningen zal tijdens de ontwikkeling worden bepaald of het huur- of koopwoningen worden. De landschapsarchitect is Le Far West uit Arnhem.

Daarnaast zal aan de Rondweg Noord een onbemand tankstation van Shell komen, zonder LPG. 

Procedure

De bouwvlakte aan de Laan van Duurzaamheid was ooit bedoeld als bedrijvenlocatie. Een wijziging van het bestemmingsplan is nodig om onze beoogde ruimtelijke plannen te kunnen realiseren. De procedure om dit te kunnen wijzigen is nu in volle gang. In verband met ingediende bezwaren moet de Raad van State een uitspraak doen. Dat zal nog een aantal maanden duren.

Afhankelijk van het verloop van de bestemmingsplanprocedure verwachten we in 2020 te kunnen starten met de bouw. Verkoopinformatie volgt ook tegen die tijd.


Op dit moment wordt dit formulier veranderd, het kan zijn dat uw reactie niet of niet correct verwerkt kan worden. De verwachting is dat dit binnen enkele uren klaar is. U wordt aangeraden tot die tijd geen formulieren in te vullen.

Vul onderstaand formulier in en we houden u op de hoogte.

Bedankt voor de inschrijving!
In uw mailbox zit nu van ons een bevestigingse-mail. Niet? Dan zit deze misschien in de junkmailbox. We proberen zo vaak mogelijk updates te sturen. Houd er rekening mee dat - met name in de eerste fase van het project – er nog niet veel nieuwe ontwikkelingen zijn. Het kan dus even duren voordat er een update van ons komt!

Functie:
Wonen

Oplevering:
n.t.b.

Partners:
- Architect Studio Nauta
Le Far West

Locatie:
Laan van Duurzaamheid, Amersfoort

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Bouwvlakte aan de Rondweg Noord en Laan van Duurzaamheid

Andere projecten

Alle projecten