Hof van Duurzaamheid

Een bijzondere woonbuurt

Het terrein aan de Laan van Duurzaamheid in Amersfoort lag jaren braak. Schipper Bosch bouwt woningen op de kavel aan de Rondweg Noord en Laan van Duurzaamheid. Het wordt een bijzondere buurt voor een mix van doelgroepen. Daarbij is er veel aandacht voor groen en duurzaamheid. De groene buitenruimte is ontworpen door een landschapsarchitect.

Project
Architect Studio Nauta uit Rotterdam, landschapsarchitect Le Far West uit Arnhem en Schipper Bosch hebben samen een ontwerp gemaakt voor 150 woningen - 40 eengezinswoningen, 7 urban villa’s en 103 appartementen – in een bijzondere groene wijk. 

De eengezinswoningen en de urban villa’s worden gebouwd in CLT - Cross Laminated Timber, oftewel kruislaags hout - een duurzame vorm van bouwen. Lees er alles over op de website van onze partner Treetek.

Verhuur
Alle 150 woningen zijn voor de verhuur bestemd. Veertig sociale huurappartementen zullen door de Alliantie worden verhuurd. De overige 110 woningen komen in handen van belegger Patrizia en zullen in de markt worden gezet door makelaar Uppmärk. Via www.hethofvanduurzaamheid.nl kunt u zich inschrijven als u op de hoogte wilt blijven van de verhuur van de woningen.

Bekijk website

Functie:
Wonen (huur)

Oplevering:
Derde kwartaal 2022

Partners:
- Architect Studio Nauta
Le Far West
- Karbouw
- VIC Landscapes
- Treetek

Locatie:
Laan van Duurzaamheid, Amersfoort

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Bouwvlakte aan de Rondweg Noord en Laan van Duurzaamheid

Andere projecten

Alle projecten