Hof van Duurzaamheid

Een bijzondere woonbuurt

Het terrein aan de Laan van Duurzaamheid in Amersfoort ligt al jaren braak. Schipper Bosch gaat woningen bouwen op de kavel aan de Rondweg Noord en Laan van Duurzaamheid. De intentie is om een bijzondere buurt te realiseren voor een mix van doelgroepen. Daarbij zal er veel aandacht zijn voor groen en duurzaamheid. 

Project
Architect Studio Nauta uit Rotterdam heeft in samenwerking met Schipper Bosch een plan gemaakt voor ruim 100 woningen, waarvan een deel eengezinswoningen en een deel appartementen. Er zullen ook appartementen gebouwd worden die voor de sociale verhuur zijn. Van de overige woningen zal tijdens de ontwikkeling worden bepaald of het huur- of koopwoningen worden. De landschapsarchitect is Le Far West uit Arnhem.

De woningen zullen deels gebouwd worden in CLT - Cross Laminated Timber, oftewel kruislaags hout - een duurzamere vorm van bouwen. Lees er alles over op de website van onze partner Treetek.

Procedure
De bouwvlakte aan de Laan van Duurzaamheid was ooit bedoeld als bedrijvenlocatie. Een wijziging van het bestemmingsplan was nodig om de beoogde woningenbouw te kunnen realiseren. In verband met ingediende bezwaren is de Raad van State betrokken geweest bij de procedure, waardoor het project vertraging heeft opgelopen.

Waar voorheen een onbemand tankstation van Shell gepland was, willen we nu woningen gaan bouwen. Lees hier meer. Hiervoor loopt inmiddels de procedure, want ook voor deze woningen moet het bestemmingsplan gewijzigd worden.

We zijn in februari 2021 gestart met de voorbereidende werkzaamheden. In mei 2021 starten we met de bouw van de woningen en appartementen.

Verkoopinformatie is op dit moment nog niet voorhanden. Heeft u interesse in het project, dan kunt u zich via de gele button hieronder inschrijven en zullen we u ervan op de hoogte stellen als we weten hoe en wanneer de woningen te huur of te koop zullen worden aangeboden. Informatie over de specificaties van de woningen (zoals grootte) delen we met u zodra dat kan via de mail. 


Op dit moment wordt dit formulier veranderd, het kan zijn dat uw reactie niet of niet correct verwerkt kan worden. De verwachting is dat dit binnen enkele uren klaar is. U wordt aangeraden tot die tijd geen formulieren in te vullen.

Vul onderstaand formulier in en we houden u op de hoogte.

Bedankt voor de inschrijving!
In uw mailbox zit nu van ons een bevestigingse-mail. Niet? Dan zit deze misschien in de junkmailbox. We proberen zo vaak mogelijk updates te sturen. Houd er rekening mee dat - met name in de eerste fase van het project – er nog niet veel nieuwe ontwikkelingen zijn. Het kan dus even duren voordat er een update van ons komt!

Functie:
Wonen

Oplevering:
Herfst 2022

Partners:
- Architect Studio Nauta
Le Far West
- Karbouw
- VIC Landscapes

Locatie:
Laan van Duurzaamheid, Amersfoort

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Bouwvlakte aan de Rondweg Noord en Laan van Duurzaamheid

Andere projecten

Alle projecten