Hof van Duurzaamheid

Een bijzondere woonbuurt

Het terrein aan de Laan van Duurzaamheid in Amersfoort ligt al jaren braak. Schipper Bosch is in overleg met de gemeente Amersfoort over de ontwikkeling van woningen op de kavel aan de Rondweg Noord en Laan van Duurzaamheid. De intentie is om een bijzondere buurt te realiseren voor een mix van doelgroepen. Daarbij zal er veel aandacht zijn voor groen en duurzaamheid. 

Project
Architect Studio Nauta uit Rotterdam heeft in samenwerking met Schipper Bosch een plan gemaakt voor ruim 100 woningen, waarvan een deel eengezinswoningen en een deel appartementen. Er zullen ook appartementen gebouwd worden die voor de sociale verhuur zijn. Van de overige woningen zal tijdens de ontwikkeling worden bepaald of het huur- of koopwoningen worden. De landschapsarchitect is Le Far West uit Arnhem.

Procedure
De bouwvlakte aan de Laan van Duurzaamheid was ooit bedoeld als bedrijvenlocatie. Een wijziging van het bestemmingsplan is nodig om onze beoogde woningenbouw te kunnen realiseren. De procedure om dit te kunnen wijzigen is in gang gezet. In verband met ingediende bezwaren is de Raad van State betrokken bij de procedure.

In mei 2020 is gestart met het bouwrijp maken van de kavel. Deze voorbereidende werkzaamheden zijn gestopt n.a.v. een uitspraak van de Raad van State waardoor de bouw geschorst is. We kunnen op dit moment niet zeggen wanneer de werkzaamheden weer hervat kunnen worden. Wel is het inmiddels duidelijk dat het beoogde onbemande tankstation van Shell op deze plek niet gebouwd gaat worden. Lees hier meer. 

Op de plek waar het tankstation gepland was, willen we nu woningen gaan bouwen. Hier gaan we een procedure voor opstarten, nadat we hebben overlegd met de buurtbewoners.

De ambitie is om het eerste kwartaal van 2021 te kunnen starten met de bouwwerkzaamheden.

Verkoopinformatie is op dit moment nog niet voorhanden. Heeft u interesse in het project, dan kunt u zich via de gele button hieronder inschrijven en ontvangt u updates.


Op dit moment wordt dit formulier veranderd, het kan zijn dat uw reactie niet of niet correct verwerkt kan worden. De verwachting is dat dit binnen enkele uren klaar is. U wordt aangeraden tot die tijd geen formulieren in te vullen.

Vul onderstaand formulier in en we houden u op de hoogte.

Bedankt voor de inschrijving!
In uw mailbox zit nu van ons een bevestigingse-mail. Niet? Dan zit deze misschien in de junkmailbox. We proberen zo vaak mogelijk updates te sturen. Houd er rekening mee dat - met name in de eerste fase van het project – er nog niet veel nieuwe ontwikkelingen zijn. Het kan dus even duren voordat er een update van ons komt!

Functie:
Wonen

Oplevering:
Nog niet bekend

Partners:
- Architect Studio Nauta
Le Far West

Locatie:
Laan van Duurzaamheid, Amersfoort

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Bouwvlakte aan de Rondweg Noord en Laan van Duurzaamheid

Andere projecten

Alle projecten