Huis op ’t Raboes categoriewinnaar BNA Architectuurprijs

17-09-2021

Huis op ’t Raboes is door de jury van BNA Beste Gebouw van het Jaar ’21 uitgeroepen tot de onbetwiste winnaar in de categorie Particuliere Woonbeleving. Op donderdag 16 september namen de architecten van De Kort van Schaik en opdrachtgevers Greet en Michel Schoonderbeek de prijs in ontvangst.

De jury: “Dit huis staat prachtig in het landschap, het ruimtelijk concept is ‘fantastisch uitgewerkt’, elke hoek verrast. De liefde voor het maken is voelbaar; daarbij hebben opdrachtgever – die het ontwerp met zijn eigen bedrijf bouwde – en architect nauw samengewerkt. Dit huis is een Gesamtkunstwerk dat tot het kleinste detail klopt.” Lees het volledige juryrapport voor meer woorden van de jury over Huis op ’t Raboes en de andere genomineerden en winnaars.

Over Huis op ’t Raboes
‘t Raboes in de Eemnesser polder, omringd door water en groen, is een plek die draait om natuurbeleving en watersport. Over ontsnappen aan de drukte van het dagelijks bestaan en over tot jezelf komen. Daar gaat het Huis op ‘t Raboes in essentie ook over. Het huis werd gebouwd in opdracht van Greet en Michel Schoonderbeek in samenwerking met Schipper Bosch. In een gastblog op de website van BNA vertellen Greet en Michel wat zij graag wilden bereiken. Hoe het huis harmonieert met de natuur, passend in de context van de omgeving, en hoe zij dit in samenwerking met vele partijen gerealiseerd hebben.

 

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen