Kortestraat

De voormalige confectiefabriek aan de Kortestraat is in 2003 door Schipper Bosch aangekocht en heeft lange tijd dienstgedaan als locatie van ArtEZ. Sinds 2019 wordt het gebouw tijdelijk beheerd en is er aan een ontwerp gewerkt om woningen te bouwen. Er worden 31 studio's in hout gebouwd. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is het behoud van de Jugendstildetaillering op de gevel aan de Kortestraat. Daarnaast wordt de buitenruimte flink vergroend tot een plek waar de huurders gebruik van kunnen maken. 

Houtbouw
De studio's worden gebouwd in hout. Het materiaal heet CLT, dat is de afkorting van Cross Laminated Timber of in het Nederlands: kruislaagshout. Het heet zo omdat de houten latten kruislaags op elkaar worden gelijmd, waardoor een stevig constructief bouwmateriaal ontstaat. Waar mogelijk wordt het hout in de woning in het zicht gelaten, wat naast een mooie uitstraling ook zorgt voor optimale luchtvochtigheid, en dus een comfortabele en gezonde woonomgeving.

Plan
We hebben eind 2023 de bestemmingsplanprocedure opgestart en verwachten dit jaar, in 2024, te starten met de bouw en in 2025 het woongebouw op te leveren. 

NB. De weergegeven artist impressions zijn uitsluitend bedoeld ter informatie en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.


Op dit moment wordt dit formulier veranderd, het kan zijn dat uw reactie niet of niet correct verwerkt kan worden. De verwachting is dat dit binnen enkele uren klaar is. U wordt aangeraden tot die tijd geen formulieren in te vullen.

Vul onderstaand formulier in en we houden u op de hoogte.

Bedankt voor de inschrijving!
In uw mailbox zit nu van ons een bevestigingse-mail. Niet? Dan zit deze misschien in de junkmailbox. We proberen zo vaak mogelijk updates te sturen. Houd er rekening mee dat - met name in de eerste fase van het project – er nog niet veel nieuwe ontwikkelingen zijn. Het kan dus even duren voordat er een update van ons komt!

Functie:
Wonen

Bouw:
Karbouw

Houtbouw:
Treetek

Buitenruimte:
VIC Landscapes

Oplevering:
2025

Locatie:
Kortestraat 27, Arnhem

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Andere projecten

Alle projecten