Schipper Bosch special projects

Architect / onderzoeker

 • Amersfoort
 • 32-40 uur
Solliciteren

Is Schipper Bosch een innoverende (her)ontwikkelende ontwerper? Een ontwerpende innoverende (her)ontwikkelaar? Of een ontwerpende en (her)ontwikkelende innovator? Hoe dan ook: we staan voor een mentaliteitsverandering in ruimtelijke ontwikkeling. We werken aan ruimtelijke ontwikkelingen op het snijvlak van architec­tuur, stedenbouw, landschap, monumentaal vastgoed en technisch vernuft. Denk hierbij aan de herontwikkeling van Industriepark Kleefse Waard tot dé cleantech campus van Nederland, aan de ontwikkeling van de (nu nog) grootste houtbouw (CLT) - woonwijk van Nederland en aan het prijswinnende kantoorgebouw Het Platform dat bovenop het bestaande complex van De Nieuwe Stad is gebouwd.

Voor onze gedreven concept- en onderzoeksafdeling Special Projects zoeken we een architect/onderzoeker. Je werkt aan palet van projecten dat ongekend breed is: van tentoonstelling tot masterplan, van concep­tontwikkeling tot bouwproject, van product tot stadsontwerp. Vaak werken we hierbij samen met opkomende en gevestigde ontwerp- en architectenbureaus, met innovatieve bedrijven en met overheden.

Door projecten op hoog abstractieniveau aan te vliegen en snel te concretiseren en visueel te maken, maak je oplossingen snel tastbaar en eenvoudig. Je werkt aan pré-selecties, acquisities, initiatieffases, prijsvragen en tentoonstellingen. Je bent daarbij innovatief en proactief.  Je kunt de vraag van een opgave en/of locatie goed analyseren, weet dit om te zetten in een onderscheidend concept wat aantrekkelijk en vernieuwend is en je weet dit over te brengen. Daarbij werk je veel samen met andere specialisten binnen en buiten onze bedrijven om ideeën over concept, stedenbouw, architectuur, strategie, techniek en markt verder te brengen. Je ontwikkelt de concepten door en draagt ze extern uit. En je weet het proces goed te managen en bewaakt dat alles binnen planning verloopt.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie waarbinnen je jezelf kunt ontwikkelen en kunt groeien, waarbij je veel ruimte krijgt voor eigen inbreng en initiatief;
 • Een dynamische en creatieve werkomgeving;
 • Betrokken collega’s en een professioneel en ambitieus team;
 • Veel mogelijkheden om eigen initiatieven te ontplooien en jezelf verder te ontwikkelen;
 • Fijne collega’s en teamspirit.

Wat verwachten wij?

 • Je beschikt over een geest die in een complexe omgeving helder blijft;
 • En je beschikt over vaardigheden om snel concepten te verbeelden en over te brengen;
 • Je hebt een opleiding aan de TU Bouwkunde/Architectuur of Academie van Bouwkunst afgerond;
 • Je hebt 1 tot 5 jaar relevante werkervaring;
 • Je werkt nauwkeurig en durft beslissingen te nemen;
 • Je hebt een proactieve werkhouding en hands-on mentaliteit;
 • Je bent sociaal sterk, enthousiast en een organisatietalent;
 • Je bezit een uitstekende beheersing van Illustrator, Indesign, Photoshop, Autocad, Rhino3D en/of Sketchup met Vray;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Interesse?

Stuur je portfolio met je drie beste projecten (benadruk hierbij wat eigen werk was c.q. waar je verantwoordelijk voor was), cv en korte motivatiebrief zo snel mogelijk naar Inge van Enckevort via vacature@schipperbosch.nl (maximaal 15 MB). Voor vragen over de functie bel naar het hoofdkantoor (033 451 90 22) en vraag naar Mendel Robbers.
 
Deze vacature is alleen bedoeld voor sollicitanten die zelf op zoek zijn naar een baan, niet voor werving- en selectiebureaus. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Dergelijke inzendingen worden dan ook niet in behandeling genomen.

Direct solliciteren?

Neem contact op of vul onderstaand formulier in.

E-mail of bel Mendel Robbers

Mail je sollicitatie (motivatie en CV, bij voorkeur met foto) naar Mendel Robbers.

Nieuwsgierig?

Neem alvast een kijkje bij Schipper Bosch:


Heb je vragen over onze vacatures?

Neem contact op