College van gemeente Renkum enthousiast over Open Hofkerk in Wolfheze

06-11-2023

Dinsdag 31 oktober jl. heeft het college van Renkum een bezoek gebracht aan het project Open Hofkerk in Wolfheze. Het college was op bezoek om inspiratie op te doen en om te kijken of deze innovatieve manier van bouwen en verwarmen van woningen vaker in gemeente Renkum kan worden toegepast.

Wethouder van Daniëlle van Bentem gaat over ruimtelijke ontwikkeling en wonen in gemeente Renkum. Ze zegt over dit project: “In de huidige tijd hebben we te maken met een verscheidenheid aan maatschappelijke uitdagingen. Eén daarvan is de CO2 uitstoot verminderen. De opwek- en opslag van duurzame energie en duurzame bouw- en ontwikkelmethoden zijn oplossingen die bij kunnen dragen aan die vermindering. Op vernieuwende wijze experimenteert Schipper Bosch met deze twee methoden. Een mooi voorbeeld voor toekomstige woningbouwontwikkelingen binnen onze gemeente.”

Over Open Hofkerk
Het kleinschalige bouwproject ‘Open Hofkerk’ in Wolfheze is dé plek voor een stap richting duurzame oplossingen en vernieuwing in de bouw. In Wolfheze gaan we onder andere op zoek naar een mogelijkheid om zonne-energie voor de korte en lange termijn op te slaan. Ook passen we maatwerk toe om de woningen te bouwen met zo weinig mogelijk impact op het milieu.

Meer informatie over dit project zie deze link. 

Bekijk het artikel via deze link. 

 

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen