Deeltententoonstelling van het Ministerie van Maak te zien in het Provinciehuis in Arnhem

30-10-2023

Vanaf as. woensdag 1 november is de deeltentoonstelling van het Ministerie van Maak te zien in het Huis der Provincie in Arnhem. In totaal worden hier acht maquettes tentoongesteld die eerder te zien waren tijdens de 10e editie van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam.

Tijdens deze deeltentoonstelling zijn de volgende maquettes te zien:​
Vals Plåt/ CITYFÖRSTER/ Regeneration!/ Lokalen/ Experimentele Woningbouw Re-imagined (Barzilay+Ferwerda)/ Special Projects (Schipper Bosch)/ Z | B / Jona 20in2040 (Origame)

Over de tentoonstelling
In opdracht van het Ministerie van Maak, die ontwerpers opriep om nieuwe ontwerpen voor Nederland te maken, heeft Schipper Bosch Special Projects zichzelf de vraag gesteld hoe je met 10.000 woningen een hele stad – Apeldoorn – kunt ontdoen van een keurslijf. Het is er allemaal in Apeldoorn: visie, inspirerende voorbeelden, een verlangen om anders om te gaan met de wereld en met elkaar. Maar er heerst ook een hardnekkig mantra: het is wel Apeldoorn hè…

No More Blah, Blah, Blah
Schipper Bosch presenteert geen maquette, met een vooraf bedacht plan, die af is maar één die te veranderen is door het publiek. De maquette gaat over materiaalkringlopen, over anders bouwen, over nieuwe technieken en over slim samenwerken. Het kwam tot stand door een slimme samenwerking tussen ontwerpers (Studio Kevin van Braak en Special Projects), een ontwikkelaar (Schipper Bosch), de overheid (gemeente Apeldoorn), een bouwer (Karbouw), een techneut (IPKW), materiaalkenners (Treetek, Platowood en GoGo plastics) en onderwijs (ROC Rijn IJssel Tech Plaza). Want zo moet het wat ons betreft bij elk bouwproject. Er is namelijk geen tijd voor nog meer blah, blah, blah.

Te bezoeken van 1 november t/m 7 november 2023
📍 Huis der Provincie, Arnhem (markt 11)

 

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen