Duurzaamheidsmiddag in het Innovatielab bij Karbouw

13-05-2024

In april vond bij Karbouw de eerste duurzaamheidsmiddag plaats. In het nieuwe kantoor van Karbouw in Amersfoort is in de werkplaats sinds kort een innovatielab met materialenbank ingericht met samples van innovatieve en biobased bouwproducten. Omdat we gezamenlijk aan vele projecten werken, met voor ieder project opnieuw ambities en keuzes in onder andere materiaalgebruik zijn collega's van Schipper Bosch en Karbouw deze middag uitgenodigd om dit innovatielab te komen bekijken, meer te horen over de materialen en de do’s en don’ts in de toepassing ervan.  

Zo gaf architect Jan Nauta (Studio Nauta) een presentatie over biobased en natuurinclusief bouwen op de Nieuwe Veemarkt in Zwolle, vertelde Joris van Os (Proclima) over bouwbiologie, biobased principes en de struikelblokken en pluspunten in de toepassing van materialen en gaf Ton Letwory (Dutch Climate Systems) een korte presentatie over duurzaam koelen. 

Kortom, een leerzame middag waarbij kennisdeling centraal staat zodat we gezamenlijk geinformeerd worden en een bijdrage kunnen leveren aan een groenere toekomst. 

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen