Guillaume Pitron, Franse journalist en onderzoeker te gast tijdens The Future of Us Festival 2022 op IPKW

10-10-2022

Op 6 oktober jl. vond de vierde editie van het informatieve festival The Future of Us plaats op IPKW. The Future of Us is hét evenement in Oost-Nederland over de energietransitie, circulaire economie en innovatie en wordt georganiseerd door Kiemt en IPKW. Dit jaar had het festival de titel ‘Changing our ways’ meegekregen met als thema: Hoe trotseren we de afhankelijkheid van grondstoffen binnen de energietransitie? Eindelijk konden bezoekers elkaar weer live treffen, tijdens deze uitverkochte editie, om over dit thema met elkaar in gesprek te gaan, te netwerken en zich laten inspireren door sprekers uit binnen- en buitenland en de vele innovaties die zich aan het publiek presenteerden.

Circulaire economie is een lange termijn investering
Keynote spreker Guillaume Pitron, Franse journalist en onderzoeker, nam aanwezigen mee in de inzichten die hij heeft opgedaan door jarenlang onderzoek, en welke oplossing hij voor ogen ziet:

Pitron: “We hebben de switch gemaakt naar een economie waar we vervuiling hebben uitbesteed aan landen die schaarse grondstoffen produceren, en dat komt met een prijs. Recycling en de overgang naar een circulaire economie zijn oplossingen, maar alleen als lange termijn investeringen. Ook al ligt het hier in het westen supergevoelig, we komen er niet onderuit om de discussie te heropenen om onze mineraalmijnen weer in gebruik te nemen, op een zo schoon mogelijke manier, als we minder afhankelijk willen zijn van landen als China.”

Lees het hele artikel via deze link.

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen