Koningsdagfeest in De Nieuwe Stad mét kleedjesmarkt

28-03-2019

De kleedjesmarkt in de binnenstad van Amersfoort wijkt dit jaar voor het bezoek van het Koningspaar. Traditioneel mag iedereen op deze nationale feestdag zonder vergunning op straat waren verkopen. Maar waar doe je dat als Amersfoorter dit jaar, nu het in en rond het centrum niet mogelijk is? Op de kleedjes- en kraampjesmarkt in De Nieuwe Stad!

Anders dan op een normale vrijmarkt, hoef je er op de dag zelf niet in alle vroegte bij te zijn om een plek te bemachtigen. Via de website van De Nieuwe Stad reserveer je een plek voor een kleedje of een kraampje. Marike de Meester (communicatiemedewerker De Nieuwe Stad): “Naar aanleiding van de aanmeldingen reserveren wij voor iedereen een eigen plek. De markt is voor particuliere verkoop, zowel voor kinderen als volwassenen.”

In de afgelopen twee jaar werd er ook Koningsdag gevierd in De Nieuwe Stad en was de markt een goed bezocht onderdeel. Vanwege het ontbreken van locaties in de binnenstad is de verwachting dat er veel animo zal zijn voor plekken in De Nieuwe Stad. Daarom is de kleedjes- en kraampjesmarkt dit jaar niet alleen in de Oude Fabriekstraat, maar ook rondom de oude Prodentfabriek langs de Brabantsestraat.

Side event van het programma van de Gemeente Amersfoort
De Koningsdagactiviteiten in De Nieuwe Stad behoren tot één van de side events van het programma van Gemeente Amersfoort. Zo kun je op de Oliemolenhof via een groot scherm live de route van de Koninklijke familie volgen. Bij de biertuin van Het Lokaal vind je vijf verschillende brouwers met speciaalbieren en kun je stemmen wie van de vijf het beste prinsessenbiertje gebrouwen heeft. Ook op het terras van Hoog Vuur kun je proosten op de Koning.

Duurzaamheid
Omdat duurzaamheid zowel voor Koningsdag Amersfoort als voor De Nieuwe Stad een belangrijk thema is, wordt het afval gescheiden ingezameld en kun je bij de mobiele recycling fabriek van Plastic Fantastic zien wat er van jouw plastic drinkbekertje gemaakt kan worden.

De koude kermis
Laat je op de Oliemolenhof verrassen door de attracties van De Koude Kermis. Stap bijvoorbeeld in The fair Grounds, een attractie in de kleuren van Mondriaan. Via een VR bril maak je een virtuele rollercoaster tour. Verder is er uiteraard muziek. Ga voor het volledige programma naar www.denieuwestad.nl/koningsdag-2019

Waar: De Nieuwe Stad, Oliemolenhof en Oude Fabriekstraat
Wanneer: Zaterdag 27 april
Tijdstip: Activiteiten en horeca van 10.00 tot 20.00uur, kraampjes- en kleedjesmarkt van 10.00 tot 17.00uur

Meer nieuws van Schipper Bosch

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen