Van autoshowroom naar luxe woongebouw; transformatie voltooid

02-09-2021

Het markante Nefkensgebouw in het hart van Amersfoort is getransformeerd van autobedrijf naar een luxe woongebouw waar het vanaf nu ook mogelijk is om short stay appartementen te huren. 

Over de transformatie
Aan de voorzijde van Nefkens Park is de transformatie vooral zichtbaar doordat beide vleugels een extra verdieping hebben gekregen. De zwarte opbouw contrasteert prachtig met de oorspronkelijke witte gevel met de strenge ritmiek van de ramen. Aan de achterzijde zijn grote royale balkons toegevoegd en in het hart van het gebouw is een publieke doorgang gemaakt. In de plint zijn short stay appartementen gecreëerd, die per direct beschikbaar zijn voor de verhuur (vanaf 2 weken).

Over het project
In de jaren zestig van de vorige eeuw besloot Piet Nefkens - directeur van Henri Nefkens B.V. - een modern autobedrijf neer te zetten op een groot terrein op de hoek van de Vlasakkerweg en de Utrechtseweg. Het complex bestond uit een showroom en enkele verdiepingen met kantoren. In 2002 kwam het gebouw in handen van Schipper Bosch en werd het gerenoveerd ten behoeve van huisvesting van bedrijven. In 2020 was de transformatie naar woongebouw een feit. In het ontwerp is de voorkant van het pand behouden. De bijzondere architectonische kwaliteiten van het gebouw en het historische karakter als autogebouw zijn nog altijd zichtbaar.

Foto door: Ossip
Klik hier voor de short stay appartementen

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen