Nefkens Park komt in aanmerking voor de Amersfoortse Stadsbouwprijs

27-09-2022

Projecten die de stad beter, mooier en gezonder maken zijn het waard om bekroond te worden. FASadE organiseert daarom de Amersfoortse Stadsbouwprijs 2022. En Nefkens Park komt in aanmerking voor deze mooie prijs!

Met de Stadsbouwprijs wil FASadE nieuw ontworpen ruimtelijke kwaliteit benadrukken en bij het grote publiek onder de aandacht brengen. Het draait daarbij om waardering vanuit een breed perspectief. Een goed project is meer dan de som der delen. Bij de waardering van projecten wordt niet alléén gekeken naar de schoonheid. Aandacht is er ook voor de bijdrage van een gebouw, plein, park of interieur aan bijvoorbeeld de publieke ruimte, de circulaire economie of de woningdiversiteit in Amersfoort.  

Over Nefkens Park
Middenin de stad Amersfoort staat het markante Nefkensgebouw. Een gemeentelijk monument – een exponent van het naoorlogse industriële erfgoed van de stad - dat getransformeerd is tot woongebouw onder de naam: Nefkens Park. De bestaande kwaliteiten worden volop benut en het industriële karakter van het pand is intact gebleven.

Vandaag en morgen is het nog mogelijk om Nefkens Park in de prijzen te laten vallen:
Klik hier om te stemmen op Nefkens Park 

Partners:
Architecten De Kort Van Schaik
Karbouw
VIC Landscapes

Bron: Fasade 

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen