Originele letters teruggezet op Nefkensgebouw

22-04-2020

'Ze' zijn weer terug in volle glorie: de originele letters van het markante Nefkensgebouw. Schipper Bosch heeft woensdag de oorspronkelijke letters van garage Nefkens aan de Utrechtseweg teruggeplaatst op het gebouw dat onderdak gaat bieden aan appartementen, penthouses en horeca.

De originele letters van het markante Nefkensgebouw aan de Utrechtseweg zijn gerestaureerd voordat ze terug werden gezet op het dak. In woongebouw Nefkens Park worden twintig appartementen gerealiseerd. In de plint eronder komen zogenaamde shortstay-appartementen die voor kortere tijd zijn te huren en wordt ruimte gemaakt voor horecagelegenheden. Boven in het nieuwe wooncomplex worden vier penthouses gebouwd. Onderin komt een parkeerkelder.

Zonnepanelen
Elektriciteit in de woningen komt van zonnepanelen, de warmte wordt gewonnen uit een warmtenet. Daarnaast is er veel ruimte voor groen op en om het gebouw. Het plein voor het complex wordt ‘vergroend‘.

Piet Nefkens liet het autobedrijf in de jaren 60 bouwen op een flink terrein op de hoek van de Vlasakkerweg en de Utrechtseweg. Het complex omvatte een showroom en enkele verdiepingen met kantoren. Het gebouw werd na vertrek van Nefkens gekocht door Schipper Bosch. Tot 2018 bood het plek aan diverse bedrijven, waaronder restaurant Shabu Shabu.

Bekijk de projectwebsite

Bron tekst: AD.nl

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen