Connectr werkt aan landelijke proeftuin energieopslag

13-04-2023

De energietransitie komt momenteel versneld op gang. Binnen deze energietransitie is energieopslag een belangrijk onderdeel. De opschaling en veilige uitrol van de verschillende energieopslagtechnologieën vraagt nog de nodige aandacht. Bedrijven in Nederland kijken naar het vergroten van de energieopslagcapaciteit, verlengen van de levensduur en cruciale randvoorwaarden op het gebied van veiligheid, grondstoffen en recycling. Dit biedt voor de maakindustrie kansen om de nieuwe generatie energieopslagsystemen in Nederland te ontwikkelen.

Om de innovatieontwikkeling rondom energieopslag te versnellen, bundelt Connectr samen met Energy Storage NL (ESNL) de krachten. Met als doel: meer impact op landelijke schaal realiseren. Er wordt nu samengewerkt aan een gezamenlijke proeftuin voor energieopslagbedrijven. Afgelopen jaar heeft Connectr een dergelijke testomgeving, het ‘Energy Demo Field’, opgezet op Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Deze testomgeving wordt doorontwikkeld en biedt een mooie kans om beide netwerken en andere geïnteresseerden uit te nodigen én om oplossingen voor de markt te presenteren. Naast toegang tot de Energy Demo Field, is er ook toegang tot de Shared Office. Hierin werken ESNL en Connectr samen aan het faciliteren van kennisdeling en het verbinden van netwerken.

Over Connectr
Connectr is een initiatief van Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en IPKW. Het initiatief is gevestigd in de kop van gebouw KB – een co-creatie van Schipper Bosch en Karbouw - op IPKW. Een fysieke plek met onder andere gedeelde onderzoeks- en ontwikkelfaciliteiten, hybride leeromgevingen, proeftuinen en ontmoetings- en eventruimte. Gelegen in het hart van het energy cluster voor ondernemers, kennisinstellingen en overheden die werken aan de energietransitie binnen een dynamische werkomgeving.

Klik hier voor meer informatie.  

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen