Innovatief werkconcept: Vastgoed as a service

09-08-2019

Het nieuwe kantoorgebouw ‘Het Platform’ in De Nieuwe Stad opent binnenkort haar deuren. De meubels staan er en de puntjes worden op de i gezet. Na de zomer zal eerste bewoner adviesbureau Twynstra Gudde haar intrek nemen in het twee verdiepingen hoge, zwevende gebouw aan De Oliemolenhof. Bijzonder is het vernieuwende werkconcept dat met de opening van dit pand geïntroduceerd wordt in De Nieuwe Stad. In Het Platform huren gebruikers namelijk geen vaste vierkante meters kantoorruimte, maar worden werkplekken afgenomen als ‘een service’.

Twynstra Gudde
‘Vastgoed as a service’, dat is de term die het concept heeft gekregen. Het komt voort uit een vraag van Twynstra Gudde. Het bedrijf kwam in de zoektocht naar een nieuwe werklocatie bij Schipper Bosch terecht. Twynstra Gudde is een a-typische kantoorgebruiker. Binnen de week fluctueert het aantal mensen dat op kantoor werkt, met een grote piek op vrijdag. Daarnaast groeit en krimpt de organisatie ook door de jaren heen. Ze zochten maximale flexibiliteit, waarbij ze gebruik kunnen maken van andermans faciliteiten en de huisvesting letterlijk mee kan groeien. Zo kan het bedrijf zich uitsluitend op hun core business focussen.

Vastgoed as a service gaat een stapje verder
Samen met Twynstra Gudde heeft Schipper Bosch het concept ‘Vastgoed as a service’ verder uitgewerkt. Het gaat verder dan de flexibele kantoorruimtes, zoals Regus, Spaces en Seats2Meet. Bij ‘Vastgoed as a service’ verhuurt de aanbieder niet alleen vierkante meters of werkplekken, maar zorgt er ook voor dat de werkruimte continu blijft aansluiten op de behoeften van de gebruiker.

Flexruimte voor iedereen
Twynstra Gudde gaat een deel van Het Platform bewonen. Ze gaan gebruik maken van de faciliteiten in het gebied en huren op hun piekdag vrijdag meer werkplekken, vergaderruimtes en parkeerplekken dan op de andere dagen. Er kan door de week heen flexibel meer werkruimte bijgehuurd worden. Op andere dagen kunnen anderen gebruik maken van deze werkplekken. Efficiënt en duurzaam.

Een groot deel van Het Platform wordt flexruimte voor iedereen. Het gebouw moet gaan dienen als een ‘platform’: een plek waar samenwerking, kennisdeling en overleg tussen verschillende partijen tot stand komt. Dus wil jij ook een werkplek huren in De Nieuwe Stad? Ga dan naar de website en schrijf je in.

Wil je meer weten over vastgoed as a service. Lees dan het blog van Sjoerd Memelink van Twynstra Gudde.

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen