Kunsttentoonstelling Blauwdruk in Handelsgebouw Amersfoort

30-09-2021

Het voormalige Fläktgebouw in Amersfoort: de hotspot voor Blauwdruk 2021!
Van 1 tot en met 3 oktober vindt de achtste editie van Blauwdruk plaats.  Jonge Amersfoortse kunstenaars strijken neer in het Handelsgebouw Amersfoort aan de Uraniumweg en krijgen daar de kans om op deze bijzondere plek hun werk te exposeren voor een breed publiek. Naast kunstenaars die betrokken zijn bij Blauwdruk, en al een zekere meetbare impact hebben gemaakt, worden jaarlijks ook kunstenaars voor ‘De Toekomst’ uitgenodigd. Dit zijn pas afgestudeerde scholieren aan de voet van hun academische carrière als kunstenaar. 

21 jaar heeft het voormalige Fläktgebouw leeggestaan. Het gebouw was in de jaren zeventig zijn tijd ver vooruit. Door zijn constructie is het pand energiezuinig. De constructie van de drie cilinders geeft de gebruikers het voordeel van korte loopafstanden. Hetzelfde geldt voor de leidingen; die kunnen ook kort blijven. En zo zijn er nog meer pluspunten aan te wijzen. Het is dan ook niet voor niets dat het pand de gemeentelijke monumentenstatus heeft gekregen. De periode van lange leegstand heeft het iconische gebouw geen goed gedaan. Dat tij is gekeerd. Schipper Bosch heeft het pand aangekocht en zorgt ervoor dat het gebouw in ere hersteld wordt en weer als een trots pand uitkijkt over de stad in haar nieuwe hoedanigheid als Handelsgebouw Amersfoort.

Laat je verrassen en verwonderen door de kunstenaars die zich blootgeven, en de kracht van verhalen vertellen meester zijn. Klik op onderstaande link voor meer informatie:
Link naar Staalkaart Kunstenkrant 

Locatie: Handelsgebouw Amersfoort, Uraniumweg 23, 3812 RJ Amersfoort
Datum: 1 oktober Openingsavond, 2 en 3 oktober exposite
Tijden: 1 oktober vanaf 20:00, 2 & 3 oktober van 11:00-17:00 uur

Programma: Bombari, Openingsavond met KAYMEYA, Rik Blom & HARTOG, zondag van 11.30 - 12.30 klassiek en meer DJ's to come. 
Tickets: online te koop via deze link. 

Foto: René Dissel

 

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen