Nieuwe eventlocatie in het hart van de energietransitie

12-07-2023

Op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) opent Industrial Studios begin volgend jaar de meest duurzame evenementenlocatie van Oost-Nederland. De locatie, midden in het Connectr Innovatielab, biedt straks een enorm scala aan eventmogelijkheden. Momenteel is de herontwikkeling van de eventlocatie in volle gang en geven we alvast een sneak preview.

Ontmoetingsplek voor inspiratie, kennisdeling en verbinding
De nieuwe locatie vormt dé ontmoetingsplek waar het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid samen komen om elkaar te inspireren, kennis te delen en nieuwe verbindingen te smeden. “Wij willen een krachtige impuls geven aan het versnellen van samenwerkingen en een plek bieden waar duurzaamheid de nieuwe standaard is. En wat is een betere plek dan op Industriepark Kleefse Waard (IPKW)? Het is de broedplaats voor innovatie, circulaire economie en energietransitie”, vertelt Cas van Horck, mede-eigenaar van Industrial Studios. Connectr directeur Jeroen Herremans is erg blij met de nieuwe eventlocatie van Industrial Studios. “Het is fantastisch om straks over een congresruimte te beschikken midden in het hart van de energietransitie. Hier kunnen we collega’s, klanten en stakeholders ontvangen en meenemen in een programma. Met de komst van Industrial Studios kunnen we onze verhalen vertellen, innovaties demonstreren en partijen meenemen in wat mogelijk is.”

Een ode aan industriële schoonheid
De herontwikkeling van de nieuwe eventlocatie is een samenwerking van Schipper Bosch, architectenbureau Space Encounters, bouwbedrijf Karbouw en IPKW. De locatie wordt volledig gerenoveerd en verduurzaamd, maar met behoud van de industriële ‘look and feel’! Robert van den Tooren, mede-eigenaar Industrial Studios, licht toe: “De originele betonnen pilaren vormen het skelet waar de zalen en het ontmoetingsplein omheen zijn ontworpen. Het betonnen dak en de grote hoge ramen blijven onaangetast. De grote dakramen over de gehele lengte zorgen straks voor een sfeervol daglicht. De imposante aluminium akoestische wand zal zorgen voor een spannende blikvanger, zowel in het daglicht als in het donker met LED sfeerverlichting.”

Meer weten over de mogelijkheden van de nieuwe eventlocatie van Industrial Studios? Kijk op de website van Industrial Studios.

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen