Update: renovatie van het Zusterhuis in volle gang

24-08-2023

Er wordt hard gewerkt aan het klooster aan de Zuidsingel/Herenstraat in Amersfoort. Het deel van het Zusterhuis wordt klaargemaakt voor de komst van zorgaanbieder Martha Flora en 25 bewoners met dementie. De nieuwe bewoners zullen straks wonen in ruime studio’s, verdeeld over drie verdiepingen. Daarnaast wordt er een grote gemeenschappelijke leefruimte gecreëerd aan de achterzijde, met uitzicht op de tuin.

Verbouwing in beeld
Fotograaf Walter Herfst heeft de verbouwing, door bouwbedrijf Karbouw, vastgelegd. Tijdens de bouw is mooi te zien hoe er in het gebouw is geleefd. Bij het strippen kwamen er steeds lagen van verschillende materialen tevoorschijn. De lagen zijn verwijderd, waardoor een goede basis over is gebleven om opnieuw op te bouwen.

Op zolder is het verlaagde plafond verwijderd waardoor de indrukwekkende hoogte van de nok zichtbaar is. Daarnaast zijn er dakkapellen geplaatst, voorzien van Platowood gevelbekleding, voor voldoende licht in de studio’s voor de nieuwe bewoners.

De gemeenschappelijke woonkamer grenst straks aan een groene tuin. Het ontwerp voor de tuin is klaar, maar deze wordt als laatste aangelegd. De ramen aan deze zijde zijn teruggebracht naar de oorspronkelijke hoogte, zodat de bewoners straks volop kunnen genieten van het groen.

Planning
De verwachting is dat de verbouwing begin 2024 klaar is. De zusters wonen nog in de rest van het Zusterhuis en zullen dat zeker nog een aantal jaar blijven doen.

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen