Volle kracht vooruit met Refläkt!

23-01-2023

Het iconische Fläktgebouw aan de Uraniumweg in Amersfoort heet voortaan Refläkt. En daarmee is het nu écht volle kracht vooruit met het gemeentelijke monument dat al twintig jaar in verval was. Het Algemeen Dagblad schreef donderdag 19 januari jl. over de naam- én functiewijziging van dit iconische gebouw. 

Handelsgebouw Amersfoort
Handelsgebouw Amersfoort, luidde meer dan een jaar de werknaam van het project aan de Uraniumweg 23 op de Isselt. Projectleider Peter Enkelaar van Schipper Bosch vertelt: ,,We wilden dit gebouw al lang heel graag aan onze portefeuille toevoegen. Voorafgaand aan de aankoop zijn de eigenaren van Schipper Bosch, groot liefhebbers van architectuur, al vaak bezig geweest met de vraag: hoe kunnen we dit gebouw nieuw leven inblazen?”
Tweeënhalf jaar geleden hakte de vastgoedontwikkelaars van Schipper Bosch de knoop door en kocht de bouwval aan, om met behoud van architectuur het gebouw te herontwikkelen. ,,Vandaar ook de naam Refläkt, die deze week officieel te huren is via de website van de makelaar sbnl. Daar zit een verwijzing in naar hoe het gebouw al die jaren is genoemd: ‘Fläktgebouw’, dus herkenbaar. Bovendien gaan we het gebouw opnieuw gebruiken dus ook vandaar de verwijzing naar ‘re-use”, aldus Enkelaar.

Lees meer over het Refläktgebouw via deze link.

Lees het gehele artikel via deze link

Foto: Rene Dissel

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen