Hof van Duurzaamheid in Architectuur Jaarboek

24-05-2023

Het NAI010 Jaarboek Architectuur in Nederland is afgelopen dinsdag feestelijk gelanceerd. Nu mogen we eindelijk vertellen dat de Hof van Duurzaamheid in Amersfoort één van de projecten is die de pagina’s siert. We zijn bijzonder trots op dit project; niet eerder werd een houten woonwijk op deze schaal gebouwd in Nederland. Mooi dat het nu een plekje heeft gekregen in het boek dat het visitekaartje is van de Nederlandse architectuur.

Hof van Duurzaamheid
Aan de Rondweg Noord en Laan van Duurzaamheid is een bijzondere buurt verrezen voor een mix van doelgroepen. Gerealiseerd met aandacht voor groen en duurzaamheid. Dit project is een co-creatie van architect Studio Nauta uit Rotterdam, landschapsarchitect Le Far West uit Arnhem en Schipper Bosch. De buurt bestaat uit 40 eengezinswoningen, 7 urban villa’s en 103 appartementen.

Voor de eengezinswoningen en de urban villa is gekozen voor het duurzame bouwmateriaal CLT. Cross Laminated Timber, oftewel kruislaags hout. Het heet zo omdat de houten latten kruislaags op elkaar worden gelijmd, waardoor een stevig bouwmateriaal ontstaat. Het is veel beter voor het milieu dan de traditionele betonbouw, door minder CO2-uitstoot, minder vrachtverkeer en veel snellere bouw.

Jaarboek Architectuur
In het Jaarboek wordt een selectie bijzondere projecten - die in het voorgaande jaar zijn opgeleverd - gepresenteerd. Het boek beschrijft tevens de belangrijkste ontwikkelingen die de Nederlandse architectuur beïnvloeden.

Kijk voor meer informatie over het project hier.
Bestel het Jaarboek Architectuur hier

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen