9 juni 2023 start verkoop zeven woningen aan Dirk Loogenstraat in Amersfoort

01-06-2023

Vrijdag 9 juni is het zover! De verkoop van zeven nieuw te bouwen woningen aan de Dirk Loogenstraat in Amersfoort gaat van start. Op steenworp afstand van de prachtige historische binnenstad worden in het najaar zes ruime nieuwe stadswoningen (127 m2) en één stadswoning XS (55 m2) gebouwd. Alle woningen beschikken over eigen parkeergelegenheid en de zes grotere woningen hebben naast een stadstuin ook nog een zonnig dakterras.

Stadswoningen
De zes grotere stadswoningen bestaan uit drie woonlagen met een terugliggende opbouw. De entreegevel ligt dieper ten opzichte van de voorgevel. Op straatniveau is naast de entree van de woning de inpandige berging gesitueerd. Aan de tuinzijde bevindt zich de woonkeuken.

Op de eerste verdieping aan de voorzijde ligt de woonkamer. Een groot raam zorgt voor veel daglicht en zon tot diep in de woning, maar ook voor een goede relatie met de openbare ruimte. Aan de achterzijde bevinden zich twee slaapkamers en de badkamer.

De tweede verdieping, met één ruime slaapkamer, ligt terug ten opzichte van de eerste verdieping waardoor een groot dakterras op het zuiden ontstaat.

Stadswoning XS
De kleinere stadswoning beschikt over twee woonlagen. Op de begane grond bevindt zich de woonkeuken met een grote raampartij die zorgt voor veel licht.

De woonkamer is gelegen op de eerste verdieping aan de voorzijde. Ook hier zorgt een groot raam voor veel daglicht en een fijn uitzicht. Aan de achterzijde bevindt zich een slaapkamer en aangrenzend de badkamer.

Wonen in een houten huis
De woningen worden gebouwd in hout. Het materiaal heet CLT, dat is de afkorting van Cross Laminated Timber of in het Nederlands: kruislaagshout. Het heet zo omdat de houten latten kruislaags op elkaar worden gelijmd waardoor een stevig bouwmateriaal ontstaat.

Hout is een veel duurzamer bouwmateriaal dan beton. Bovendien zijn er veel voordelen aan het wonen in een houten huis: het natuurmateriaal zorgt voor een optimale luchtvochtigheid, isoleert beter dan baksteen en de sfeer, uitstraling en geur van hout hebben – volgens tal van onderzoeken – een positieve impact op ons welbevinden.

Ga voor meer informatie over de woningen naar Funda.

Start verkoop
Datum: vrijdag 9 juni 2023
Tijd: inloop tussen 16:00 en 18:00 uur
Locatie: Speeltuin Kruiskamp, Pullstraat 3, 3814 VA Amersfoort
Aanmelden is niet nodig, kom gewoon binnenlopen!

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen