Terug in de tijd op Landgoed Klingelbeek

30-03-2023

Schipper Bosch legt de komende maanden samen met VIC Landscapes en Karbouw de laatste hand aan het prachtige Landgoed Klingelbeek.

Landgoed Klingelbeek kent een lange historie van agrarisch gebruik. Zo stond er in de tijd van de Middeleeuwen op Landgoed Klingelbeek een spijker of spieker, een stenen graanopslagplaats die vaak het middelpunt van een landbouwbedrijf vormde. Op de eerste foto’s van landgoed Klingelbeek uit ca. 1875 was ook daar de rol van het groen rondom de bebouwing goed zichtbaar. De grote moestuin was een belangrijk element op het landgoed.

In de loop der eeuwen is Landgoed Klingelbeek telkens veranderd. Sommige bomen daarentegen staan er al eeuwen. De vijver heeft ook zijn historische plek behouden. Er omheen zijn nieuwe planten en bloemen toegevoegd in een weelderig, natuurlijk landschap. Daarnaast is de historische moestuin in ere herstelt en is er een zelfzuiverende zwemvijver aangelegd door VIC Landscapes.

Wonen op deze bijzondere plek aan de Rijn en tussen het groen?

Er zijn nog drie appartementen te koop in het Tuinhuis. Lees meer informatie over de woningen via deze link.

Er is nog één appartement in Rijnzicht per direct beschikbaar voor verhuur. Inschrijven voor een huurappartement is mogelijk via deze link.

Deel dit artikel:
LinkedIn Facebook

Andere nieuwsartikelen

Alle nieuwsartikelen