Gebouw LB

Vernieuwend verduurzamen

Gebouw LB op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is een drie verdiepingen tellend pand dat in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw is gebouwd en dat lange tijd dienst heeft gedaan als industrieel onderkomen voor het produceren van machines voor AkzoNobel. Het gebouw staat symbool voor IPKW als geheelproject, waarbij we op een vernieuwende wijze renoveren, moderniseren en verduurzamen. Hierbij voldoet het gebouw aan de wensen en eisen van deze tijd, zonder dat de sfeer en kwaliteit van het oorspronkelijke pand verloren gaan.


Bij de eerste herontwikkelfase zijn de begane grond, de eerste verdieping en de gevels van het gebouw opgeknapt. Het bleek lastig om het gebouw met de huidige gevel te laten voldoen aan de moderne eisen, vooral wat betreft isolatie. Om het fundament en karakter toch te behouden werd binnenin een nieuwe schil gebouwd. Ook is er gebruikgemaakt van betonkernactivering en wordt de natuurlijke trek in de oude fabrieksschoorsteen gebruikt voor het ventileren van het gebouw.


Allego en Qing Groep bezetten sinds 2015 kantoren en een werkplaats en bij de ingang van Gebouw LB is een innovatief ChargingPlaza geopend. KplusV sloot in 2016 aan als volgende grote huurder en ook de uitbreiding van de ruimte voor Allego hoort bij de tweede fase in de herontwikkeling. De volgende stap is het ontwikkelen en inrichten van de overige twee verdiepingsvloeren, op maat voor en flexibel in te richten door de volgende partijen die zich aansluiten in dit vernieuwde pand.

In het kort:

Functie
Werken

Partners
- IPKW
- OFFICE Kersten Geers David van Severen
- Karbouw

Locatie
Westervoortsedijk 73, Arnhem

Hier huren?
Mathijs Buddingh’
026 384 46 46
mathijs@ipkw.nl

 

 

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Oorspronkelijke gevel van de voormalige fabriek.

Huidige gevel flexibel bedrijfsgebouw.

Andere projecten

Alle projecten