Zonnehof - LifeCity

De Zonnehof en de kop van de Utrechtseweg waren decennia lang drukbezochte plekken vanwege de diensten die er zich bevonden; diverse banken, het arbeidsbureau, de GGD en de bibliotheek. Na de eeuwwisseling vertrokken de organisaties en kregen de verschillende gebouwen een nieuwe functie.

Sinds 2008 geeft sportschool LifeCity nieuwe invulling aan het voormalige AMRO bankgebouw. Op zorgvuldige wijze heeft zelfs de oude bankkluis een nieuwe functie gekregen.

Schipper Bosch heeft nu samen met de eigenaar van LifeCity een plan ontwikkeld om het oude bankgebouw voor de toekomst te behouden, maar deze wel beter te laten aansluiten bij de nieuwe ontwikkelingen eromheen.
Het plan voor de ontwikkeling van LifeCity kent twee onderdelen:

Bebouwing naast gebouw Suncourt (voorheen De Runmolen geheten). De blinde gevel aan de zijde van LifeCity – die ook zichtbaar is vanaf de Stadsring en vanuit de binnenstad – willen we nieuw leven inblazen door er een rank gebouw voor te zetten. Dit slanke torentje bevat 11 appartementen. De laag gelegen appartementen hebben zicht op het binnenterrein, de hoger gelegen appartementen kijken over de bebouwing aan de Stadsring heen en hebben fantastische uitzicht op de Amersfoortse binnenstad.

Opbouw op Utrechtseweg 6 (het pand waar nu LifeCity is gevestigd). Uitgangspunt is dat het bestaande gebouw gerespecteerd wordt, maar wel weer een waardige rol krijgt in het nieuwe beeld. Buurpanden Utrechtseweg 2 en 8 worden in de toekomst hoger. Om te voorkomen dat het gebouw letterlijk en figuurlijk wordt overschaduwd door nieuwe ontwikkelingen, willen we in de toekomst twee verdiepingen toevoegen. Dit kunnen woningen worden of wellicht een uitbreiding van de sportschool.

Met reacties uit de omgeving werken we het ontwerp verder uit. Een volgende stap is het wijzigen van het bestemmingsplan waarover de gemeenteraad een besluit moet nemen.  

Meer weten over de ontwikkelingen op de Zonnehof? Ga naar de website van Zonnehof Amersfoort voor alle projecten.

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen van project Life City? Klik op de gele interessebutton hieronder en laat uw gegevens bij ons achter.


Op dit moment wordt dit formulier veranderd, het kan zijn dat uw reactie niet of niet correct verwerkt kan worden. De verwachting is dat dit binnen enkele uren klaar is. U wordt aangeraden tot die tijd geen formulieren in te vullen.

Vul onderstaand formulier in en we houden u op de hoogte.

Bedankt voor de inschrijving!
In uw mailbox zit nu van ons een bevestigingse-mail. Niet? Dan zit deze misschien in de junkmailbox. We proberen zo vaak mogelijk updates te sturen. Houd er rekening mee dat - met name in de eerste fase van het project – er nog niet veel nieuwe ontwikkelingen zijn. Het kan dus even duren voordat er een update van ons komt!

Functie:
Wonen

Oplevering:
Nader te bepalen

Locatie:
Utrechtseweg 6, Amersfoort

Partner:
LifeCity

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Andere projecten

Alle projecten