Paviljoen aan de Eem

Een bijzondere plek verdient een bijzonder gebouw. Nadat het voormalige Pakhuis het Spijker in 2005 werd gesloopt heeft Schipper Bosch een jaar later de locatie aangekocht met de ambitie om hier nieuwbouw te plaatsen. Verschillende ontwerpen zijn de revue gepasseerd, maar het meest recente ontwerp is van Rademacher de Vries Architecten. Hun ontwerp voor de plek is horeca in een houten paviljoen waarbij er goed gekeken is naar hoe deze plek aan de Eem geactiveerd kan worden. Op de eerste verdieping zijn er plannen voor een terras, ook komt er een terras aan de voorzijde en een getrapte kademuur naar de Eem. Daarnaast wordt de omgeving flink groener gemaakt. De ambitie is om een 'urban bistro' te realiseren in het paviljoen.

Houtbouw
Het Paviljoen aan de Eem wordt gebouwd in hout. Het materiaal heet CLT, dat is de afkorting van Cross Laminated Timber of in het Nederlands: kruislaagshout. Het heet zo omdat de houten latten kruislaags op elkaar worden gelijmd, waardoor een stevig bouwmateriaal ontstaat.

Plan
Er wordt hard gewerkt aan een plan voor deze bijzondere plek. Dit gaat in overleg met de gemeente Amersfoort en de omwonenden. We hebben eind 2023 de bestemmingsplanprocedure opgestart en verwachting dit jaar, in 2024, te starten met de bouw en in 2025 het Paviljoen aan de Eem op te leveren. 

NB. De weergegeven artist impressions zijn uitsluitend bedoeld ter informatie en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Functie:
Horeca

Oplevering:
2025

Architect:
Rademacher de Vries Architecten

Locatie:
Grote Koppel 17a, Amersfoort

Deel dit project:
LinkedIn Facebook

Andere projecten

Alle projecten